CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Apple AirTag & NC 17 AirBox TEST: Apple AirTag & NC 17 AirBox
Vi testet Air Tab Air Box kombien der er en fiks måde at få GPS sporing på cyklen. TEST: Apple AirTag & NC 17 AirBox

Mens vi ser den ene cykelspecifikke GPS/sporings dims efter den anden komme og gå, har Apple i næsten ubemærkethed lanceret deres Air Tag, En lille dims på størrelse med en femkrone der via deres app.  “Find Me” kan bruges til sporing og lokation af alt lige fra børn og hunde til cykler. NC 17 er et mindre tysk firma som har specialisret sig i forskelligt cykeltilbehør. Med AirBox kan du nu haven din AirTab diskret monteret på din cykel. Vi har testet kombinationen AirTag – AirBox.

Specifikationer

  • AirTab
  • Størrelse:31,9 mm (diameter) x 8 mm (højde)
  • Batteri: CR2032
  • Vægt: 11 gram
  • Pris: kr. 249,-

  • AirBox
  • Dimensioner: 34 mm x 14 mm
  • Vægt: 20 gram
  • Pris: 150,-

Afprøvning
Apples lille Airtag er en fiks måde at lokalisere stort set alt, kun fantasien sætter grænsen. Der findes allerede en del forskelliget ekstraudstyr til den.  AirBox fra  NC-17 er en fiks lille boks til at montere ovenpå styrfittingen hvor den i de fleste tilfælde vil virke som en integreret  del af cyklen og hvor AirTab ikke umiddelbart er til at fjerne.

AirTag kan udsende en elektronisk lyd, hvis du ikke kan lokalisere en genstand, kan du også få en præcis lokalisering af genstanden i Find-appen. Funktionen, der hedder Precision Finding, anvender din iPhones accelerationsmåler, kamera og gyroskop til at vise vejen på skærmen, din nuværende afstand samt haptisk feedback, når du er tæt på at lokalisere din AirTag.

Apples Find-netværk kan også hjælpe dig med at finde ting, som du har mistet og ikke bare forlagt. Hvis du putter din AirTag i Mistet tilstand, får du en anonym opdatering på din AirTags lokation, når en anden enhed i netværket passerer den. Du kan også tilføje et telefonnummer til en mistet AirTag. Hvis andre brugere passerer den, kan de trykke på den med deres iPhone eller en anden NFC-aktiveret enhed og få vist telefonnummeret for at komme i kontakt med dig.

Apple har også haft fokus på privatliv, og de gjort adskillige tiltag for at sikre, at AirTags ikke kan misbruges. Det betyder, at du ikke kan aktivere en AirTag for andre. Samtidigt kan din iPhone, iPad eller andre iOS-enheder identificere og advare dig, hvis en ukendt AirTag er blevet placeret i nogle af dine ting. Derudover kan en AirTag afgive en lyd, hvis den er blevet separeret fra dens ejer over længere tid, men stadig ændrer lokation.

Hvis nogen låner en genstand af dig, hvor du har tilføjet en AirTag, og de får en ukendt AirTag alarm, kan de vælge at pause alarmerne for en dag, hvis den lånte AirTag er registreret til et Apple ID, som er en del af din familiedeling. AIrTab bruger et lille CR2032 cellebatteri som du selv kan udskifte. Batteritiden er imponerende lang ammenlignet med de mange Cykel specifikke trackings anordinger som findes på markedet der benytter genopladeligt batteri.

NC 17 AirBox er en fiks lille boks der skrues i toppen af din styrfitting og i praksis ligner en integreret del af cyklen. Heri anbringes AirTab og kan ikke umiddelbart fjernes.

Monteringen er ligetil. Først skrues støvkappen af din ahead styrfitting. AirBox skrues i ved at fjerne den lille støvkappe og så du kan få adgang til bolten med en 5 mm unbraco. Når den er fastspændt benytter du bolten fra den originale støvkappe og skruer ned i toppen indtil låget hopper af. Nu kan Airtag lægges i og låget klemmes på plads igen, afsluttende med den lille støvkappe. Der medfølger en ekstra i fald du smider den første væk. Når AirTab skal ud ved skift af batteri, er operationen i omvendt rækkefølge.   Det primære anvendelseområde er til når du er i nærhed af din cykel som en ekstra sikkerhed ved besøg på cafe eller supermarked.  Fordi den bruger et netværk fremfor en GPS er batteriforbruget minimalt og hvis ellers den ikke bliver opdaget og fjernet vil den kunne fungere i månedsvis uden dyre abonnementsordninger.

Konklusion
Apple NC-17 kombinationen er en prisrimelig måde at få GPS sporing på cyklen uden dyre abonnementordninger. Systemet er ikke fejlfrit og fungerer bedst i områder hvor der er mange brugere af Apple telefoner, typisk i bymæssig bebyggelse. AirBox er en diskret og integreret måde at placere AirTab på de fleste cykler.

Link

 

CYKELPORTALEN