CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Litelok Litelok
Hvem siger at en cykellås skal være både tung og ufleksibel for at yde tilstrækkelig sikkerhed til din kære tohjulede. Litelok

Litelok02

Tidligere engelsk flyingeniør og professer, Neil Barron har udviklet en cykellås der både er let, sikker og fleksibel. Endnu er projektet i opstarten men han har allerede fået projektet finanseret via en Kickstarter kampagne. Selve låsen er udført i et nyt komposit materiale kaldet Boaflexicore.

Litelok03

Ved at opbygge låsen i lagdelte materialer med forskellige egenskaber opnås stor fleksibiltet og lav vægt uden at gå på komprommis med sikkerheden. Ifølge Borrow kan låsen tåle angreb fra en nedstryger og kabel- og boltsakse.

Låsen har samme fleksibiltet som en kæde og vejer under 1000 gram. Låsemekanismen er patenteret og udviklet af Henry Squire & Sons.

Litelok05

Niels Borrows søsatte kickstarter kampagnen med målet om at rejse 20.000 £.  som blev nået i løbet af få dage. Med endnu 21 dage tilbage er status lige nu over 100.000 £.  Vil du være blandt de første til at få den nye lås til august måned er prisen 80 £.

Men om de danske forsikringsselskaber så vil godkende låsen er en helt anden historie. Innovative produkter har i den sammenhæng svære kår.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN