CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Lightweight Pfadfinder EVO Lightweight Pfadfinder EVO
Første letvægts gravelhjulsæt fra Lightweight der nu også er repræsenteret i Danmark og Sverige gennem Cyclingpeople. Lightweight Pfadfinder EVO

Den tyske high-end kulfiber hjulproducent Lightweight, udruller et helt nyt Pfadfinder EVO gravelhjulsæt. Byggende på Wegweiser EVO carbon landevejshjulet, har Pfadfinder EVO plads til 40 mm brede dæk.

Det nye letvægts Pfadfinder EVO-hjulsæt er kun til skivebremser, med carbonfælge afstivet af 20 carbon eger, for og bag. Baseret på Wegweiser EVO, får Pfadfinder EVO en 36 mm dyb fælg, der siges at have en lav følsomhed overfor sidevind. Hjulene har en 18,2 mm indvendig bredde fælg (24 mm ydre), for montering  af dæk mellem 23 og 40 mm bredde for ekstra kørekomfort.

Selve carbonfælgene er opbygget af specielle CFRP-fibre med høj modul (carbonfiberforstærkede polymerer) med oplægget specifikt optimeret til markant øget robusthed. Lightweight siger, at disse fælge har et enestående forhold mellem stivhed og vægt, med et komplet hjulsæt til SRAM 12-gears gear, der vejer 1.430 g.

Snøret til fælgen er Pentagon Hub, også set på Meilenstein-hjulsættet. Dette blev udviklet til at være stærkere og sikrere, og istand til at modstå bremsevarmen, der genereres ved navet på grund af skivebremserne. Den bruger en navskal med 5 sider i stedet for en, der er rund. Dette betyder, at navskallen ikke kun holdes på plads med epoxyens binding, men også med en mekanisk binding af flangerne omkring femkantskallen.

Pfadfinder EVO vil være tilgængelig i standard og Schwarz ED. Sidstnævnte er premium-optionen med sorte mærkater og lavere friktion Ceramic Speed-navlejer. Hjulene er kompatible med SRAM, Shimano og Campagnolo gruppesæt.

Lightweight nu repræsenteret i Danmark og Sverige gennem Cyclingpeople
Siden maj måned 2021 har Cyclingpeople overtaget alle aktiviteter for Lightweight i både Danmark og Sverige. Cyclingpeople er et handelsagentur med high end cykelrelaterede produkter. De arbejder bl. a med brands som KASK, KOO, SUPLEST, FINGERSCROSSED og FAR.

Tyske Lightweight er håndlavede hjul fra allerøverste hylde og på world touren kører flere ryttere med Lightweight. Richard Carapaz vandt OL guld i linieløb på modellen Meilenstein.

Forhandlernetværket er siden maj 2021 blevet finpudset og der findes en håndfuld ekslusive forhandlere over hele landet. F.eks. Davinci Cykler i Holte og Børkop Cykler fører Lightweight.

Link

 

CYKELPORTALEN