CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BESØG: JTImport BESØG: JTImport
Jesper Thomsen startede i 1999 JTimport med produkter fra specielt high-end producenter, som VR Components, Storck pg Kuota. BESØG: JTImport

I serien af besøg hos danske cykelgrossister er vi denne gang på besøg hos JTImport i Lynge.

Hvordan startede det hele ?
Jesper Thomsen startede i 1999 JTimport med produkter fra specielt high-end producenter, som VR Components, Storck pg Kuota. Ret hurtig syntes Jesper, der oprindelig er uddannet finmekaniker, at der manglede nogle nye lette og lækre cykelkomponenter på markedet.

Han gik derfor igang med at udvikle og producere sine egne letvægtskomponenter, i første omgang en superlet saddelpind under navnet New Ultimate. Siden har produktprogrammet udvidet sig til alt lige fra hjul til løse rammer. De første år drev Jesper firmaet som en enkeltmands foretagende, men i 2009 kom Lars Errebo. Lars havde en god ballast om markedsføring og detailhandel med i bagagen, fra hans tid hos Roadbikeshop.

Hvad ligger til grund for valg af agenturer ?
Fra i starten kun at have få agenturer som gav en vis sårbarhed, har vi de senere år udvidet produktprogrammet i bredden, herunder også mere på dagligdags segmentet og sliddele. Det er specielt en døråbner til de mange mindre forhandlere, som helst koncenterer sig om at handle hos en eller få grossister. Et eksempel på et sådant produkt er Maxxis dækkene.

Hvordan ser I på problematikken med forhandlernet contra direkte handel ?
Vi har ingen problemer med at handle med både de traditionelle forhandlere og internetforhandlere. Internetbutikker med filosofien “Bedst og billigst” får et pænt Nej tak. Desuden skal de i reglen være lagerførende og arbejde i firmaet på fuldtid. Men som udgangspunkt er der tale om en individuel vurdering af begge parter inden vi indleder noget samarbejde.

Er det svært at være cykelgrossist i Danmark ?
”Det er ikke altid nemt og der er en hård konkurrence, specielt da jeg var alene om firmaet var jeg ofte overbebyrdet” fortæller Jesper. Efter Lars indtræden i firmaet har vi ændret forrretningstrategi, fra få agenturer og produkter, som gav for mange begræsninger for vækst, til idag foruden vores eget mærke at have en stor bred vifte af producenter og produkter. Det gør os mindre sårbare overfor de konstante ændringer som hersker i branchen.

Hvordan markedsfører I jeres produkter over for forhandlerne ?
Vores primære markedsføring er Vejle messen i kombination med opsøgende salg og nyhedsbreve. Desuden har vi netop lagt sidste hånd på en ny B2B shop som nu er åben for alle vore forhandlere.

Hvordan markedsfører I jeres produkter overfor forbrugerne ?
Vi sponserer flere events bl.a Race24. Desuden er vi hovedsponsor for Team Designer som kører på Kuota, Reynolds og New Ultimate. Dertil skal lægges annoncer i cykelmagsiner. Cykelrytteren Klaus Nielsen er desuden en god ambassadør for os.

Er I påvirket af den økonomiske afmatning ?
Vores salg af New Ultimate på det spanske og portugisiske marked er vigende, ellers har vi ikke mærket meget til afmatningen. Vi er desuden blevet godkendt af vækstfonden.

Hvordan håndterer i reklamationer ?
Som udgangspunkt henholder vi os til købeloven, men udviser generalt stor velvillighed specielt i tvivlstilfælde. Forhandleren afgør om der er tale om en reklamationssag og henvender os derefter til os som herefter går videre til producenten.

Vores egne produkter fra New Ultimate gennemgår de skrappe tyske EBF test. Samtidig har vores high end mærke Reynolds lavet en udvidet 2års kaskoforsikring på lle deres produkter.

Hvordan ser fremtiden ud ?
Vi forventer os meget af vores eget mærke New Ultimate og specielt uden for landets grænser. Mærket er repræsenteret i mere end 10 lande og vi kan nu tilbyde et komplet program i letvægtskomponenter. Vi forventer os meget af den nye 29” MTB ramme Big Warp. Ud over det har vi også flere forhandlinger igang om at blive OEM leverandør til nogle af de helst store cykelproducenter.

Andet ?
Hidtil har vi kun forhandlet de italienske Kuota som løse rammer. Fremover tilbydes de også som komplette cykler monteret med flere af vore egne produkter bl.a New Ultimate.

Fakta
Agenturer: New Ultimate, Reynolds, Kuota, American Classic, Maxxis, Crud, KCNC, Nokon, YBN
Antal ansatte: 6
Omsætning ?

JT Import Aps
Vassingrødvej 147
3540 Lynge
tlf. 48188487
www.jtimport.dk
www.newultimate.com

Andre besøgsartikler i serien

 

CYKELPORTALEN