CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BESØG: BikeToyz BESØG: BikeToyz
I vores artikelserie om danske cykelgrossister, er vi denne gang på besøg hos BikeToyz i Skødstrup nord for Århus. BESØG: BikeToyz

I vores artikelserie om danske cykelgrossister, er vi denne gang på besøg hos BikeToyz i Skødstrup nord for Århus.

Hvordan startede det hele ?
BikeToyz har oprindelig sine rødder indenfor mountainbikesporten, men det hele starter tilbage i firserne hvor Alan Wolk kommer til Danmark fra Sydafrika med en uddannelse som pædagog i bagagen. I slutningen af firserne åbner han Alans Bike Bix i Århus bymidte. Siden starten var kompagnonen Claus Beck med. Sideløbende med cykelforretningen tog Alan også mæker som AMP, Race Face og Syncros hjem fra det store udland. I 1994 blev grossistfirmaet Bike Toyz en realitet.

BikeToys ejes i dag af trekøveret Alan Wolk, Claus Beck og Thomas Holst. Et konkret udtryk for BikeToys succes er at de har flyttet domicil 7 gange siden starten, og fra små 25m2 råder de idag over 3000m2.

Hvad ligger til grund for valg af agenturer ?
Primært er det det tekniske aspekt i produktet samt den ofte direkte og personlige kontakt til producenterne der er udslagsgivende. Det gælder f.eks for Ortlieb og Fox. For Cubes vedkommende har det økonomiske aspekt også været afgørende. For langt de fleste agenturer er der tale om mangeårige forretningsforbindelser. Det er vigtigt for os at være tro mod fabrikanterne. Senest er vi blevet udnævnt til servicecenter i Danmark og Sverige for Mavic.

Hvordan ser I på problematikken med forhandlernet contra direkte handel
Som udgangspunkt kræver vi at forhandleren har en fysisk butik, hvor han/hun kan give kompetent rådgivning og service til forbrugeren. Vi lægger vægt på et langvarigt og konstruktivt samarbejde som bygger på gensidig loyalitet. Vi har i dag en trofast skare af forhandlere.

Er det svært at være cykelgrossist i Danmark ?
Det er svært at tjene penge da konkurrancen er stor men vi klarer os fordi i har en teknisk tilgang og er meget servicemindede.

Hvordan markedsfører I jeres produkter over for forhandlerne ?
Først og fremmest på Vejle messen samt vores Inhouse forhandler messer som vi holder to gange om året i Jylland og på Sjælland. Ud over dette har vi vores hjemmeside, og naturligvis vores opsøgende sælgere. Vi holder også tekniske seminarer på produkter som Fox og Mavic.
Vores Cube display hos forhandlere bliver løbende opdatteret og vi har ofte specielle forhandler kampagner iform af f.eks julekalendertilbud m.m .Endelig er vi ved at lægge sidste hånd på en ny B2B løsning som går i luften 1 april.

Hvordan markedsfører I jeres produkter overfor forbrugerne ?
Primært igennem Facebook, vores hjemmeside hvor brugeren kan downloade vores onlinekatalog. Annoncering og produktplacements hos forhandlere og til events er andre midler. Nye tiltag er TV Shows og cykelløb. Desuden sponserer vi for 3 år i træk Team Bike Toys/ Kvickly Odder U23 hold. For at vise flaget deltager vi selv i 12 timers MTB løbet Silkeborg.

Er I påvirket af den økonomiske afmatning ?
Nej faktisk ikke, vi har oplevet en voksende interesse for bedre kvallitetsprodukter specielt i mellemsegmentet og siden 2008 har vi haft en betydelig vækst hvert eneste år.

Hvordan håndterer i reklamationer ?
Kunden henvender sig til forhandleren med en reklamation, men det er os som afgør om der er tale om en reklamation. På den måde beskytter vi forhandleren. For Mavic og Fox vedkommende har vi selv den nødvendige værkstedkapaicitet til at udføre reparationer.

Hvordan ser fremtiden ud ?
Forhåbentlig forsat vækst hvor samarbejdet med vore leverandøerer og forhandlere forsat vil være det mest afgørende. Vi sidestiller vores aktiviteter i Danmak og Sverige. Desuden har vi netop ansat to nye sælgere med base i Gøteborg. Vi anstreneger os for at være et aktivt og dynamisk firma, bl.a derfor afholdte vi vores julefrokost i forbindelse med MTB festivalen ved Gardasøen.

Andet ?
Mavic udvider deres program med cykelhjelme. Vi har fået agenturet for de meget roste Gore gear.- og bremsekabler og endelig en nyt produkt Racktime som er en kombination af bagagebærer og tasker med et smart og hurtigt kliksystem tænkt til dagligdagscyklisten.Vi vil udbygge vores direkte kommunikation med slutbrugeren via vores Facebookside.

Fakta
Agenturer:Cube, Mavic, Ritchey, Ortlieb, Tubus, Racktime, TA, A2Z, Formula, Gore, Pedro
Antal ansatte: 17
Omsætning ?

BikeToyz ApS
Bakketoften 18
8541 Skødstrup
Tlf. +45 8699 0058
Fax +45 8749 0051
info@biketoyz.dk
www.biketoyz.dk

Andre besøgsartikler i serien

CYKELPORTALEN