CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ANMELDELSE: Rabel Proteinbar ANMELDELSE: Rabel Proteinbar
Rabel er en dansk udviklet og produceret proteinbar i to smagsvarianter , ANMELDELSE: Rabel Proteinbar

rabel04

Energibarer i alle udformninger og smagsvarianter er det helt store blandt professionelle sportsudøvere og efterhånden også motionister. Man kan diskutere om den slags produkter i det hele taget er nødvendige. Førende madeksperter er dog stort set enige om at almindelige mennesker som spiser sundt og varieret ikke har brug for dem.

Ernæringsekspert Martin Kreutzer
“En proteinbar er først og fremmest et relevant tilskud, hvis du træner hårdt og hyppigt, og det vil typisk sige fire gange om ugen og opefter. Hvis du træner på dette niveau, giver de din restitutionen et mærkbart skub og får timingen af proteiner på plads. Proteinerne behøver ikke at komme fra barer, men det er en nem og effektiv løsning. Men du skal være en seriøs elite motionist, før du reelt har behov for ekstra proteiner. Løber du en fem kilometerstur om ugen og kombinerer med f.eks. yoga og spinning, gavner det ikke med et tilskud.  Det vil være spild af kalorier, der jo som bekendt ender som fedt, hvis du ikke forbrænder dem”.

Nuvel det var så sagkunskabens udmelding, men det rokker ikke ved det praktiske i hurtigt at kunne indtage en energibar i en smart og bekvem indpakning.  Rabel er en dansk producent, nok bedre kendt for sine proteinrige supper. Deres proteinbar er en lille og handy indpakning på 40 g. Den er gluten og nøddefri og er sammenlignet med gængse chokoladebars en noget bedre energikilde. Baren findes i 2 smagsvarianter, Orange og Toffee.

rabel03

Specifikationer
Ingredienser: Glukosesirup, mælkeprotein, overtræk (sukker, hærdet veg. Fedt indeholdende stabilisator; E492, delvis affedtet kakaopulver, skummetmælkspulver, emulgator; sojalecithin, aroma), fruktosesirup, fugtighedsbevarende middel: glycerol, rapsolie, aroma, kakaopulver

En energibar indeholder 148 kcal, 11 gram protein, 18 gram kulhydrat, 10 gram sukker, 3 gram fedt og 2 gram mættede fedtsyrer. Der er en del mineraler i baren 15 mg Natrium, 85 g Kalium, 136 g Calcium, 80 mg Phosfat og 10 mg Magnesium. Endelig er der små mængder 0,1 gram Jern, Zink og Selen i dem.

Begge barer sælges i pakker af 12 stk til kr. 174 kr hvilket giver en stk pris på kr 14,50,-

rabel02

 

Afprøvning
Rabel er emballeret i en metalfolie som er rimelig let at åbne. Det første man bemærker når man åbner pakken er at chokoladelaget er væsentligt tyndere end det man ofte finder på mange andre energibarer. Dette betyder at baren subjektivt ikke føles så vammel at få ned. Konsistensen er meget blød, lækker og ikke mindst tyggevenlig.  De to smagsvarianter er begge fine med et lille plus til Orange som er lidt mere frisk i det end Toffee.

Konklusion
Vi skal ikke gøre os til dommer over om du har brug for disse energibarer, men bare konstatere at de bekvemme at have med og et godt dansk alternativ til de mange udenlandske produkter. Produktet giver afgjort et boost efter sportudøvelse. Men pas på ! Smagen appellerer som hyggebar til aftenkaffen og dine børn vil elske dem. Rabel virker troværdige i sine opgivelser.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN