CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Evoc Padded Bike Rug TEST: Evoc Padded Bike Rug
Vi har testet et beskyttelsecover som viser sig også at kan bruges til andet end det oprindelige formål. TEST: Evoc Padded Bike Rug

Som mangeårig turcyklist har jeg rejst rigtig meget med min cykel. Men aldrig i en cykelkuffert, som nærmest er normen idag og som har afstedkommet et kæmpe udbud af produkter. Har maksimal beskyttelse af cyklen større prioritet end fleksibilitet og mobilitet når du når frem til destinationen, er den da også tæt på den optimale løsning.  Anderledes forholder det sig hvis du vil være mere uafhængig og flyve ud og hjem fra forskellige destinationer.

I forbindelse med EVOC presse campen i Grækenland blev jeg opmærksom på et produkt som egentlig er udviklet til et lidt andet formål, men som langt hen af vejen vil kunne opfylde de fleste turcyklisters behov for en let og fleksibel beskyttelse af cykelrammen med transport på fly.

Evoc Padded Bike Rug opstod som et behov for at kunne beskytte mountainbikes når de skulle transporteres sammen med flere andre cykler til løb og events.  Men som vores test viser, kan den også bruges af enkeltpersoner og i mange andre sammenhænge som denne test viser.

Specifikationer

  • Materiale:  Slidstærk P600 D Vævet PU coated, Indvendig vand og olieafvisende liner.
  • Dimensioner: 158 x 75 x 2 cm
  • Vægt: 900 gram
  • Pris: set til kr. 549,-

Afprøvning
Evoc Padded Bike Rug er oprindelig udviklet til beskyttelse af flere  cykler når de transporteres på en trailer eller bag i en varevogn. Den er faconsyet og dækker hele rammen, kranksæt, baggear og hjulnav. Den kan med fordel også bruges når cyklens skal smides bag i bilen.

Evoc Padded Bike Rug er lavet i det samme materiale som flere af Evocs andre produkter som rygsække og cykelkufferter i et meget stærkt vævet stof. På indersiden er den beklædt med en glat overflade som er vand og olieafvisende. I princippet fumgerer den som et stort dækken som lægges over cyklen og holdes fast på hver side med fire kraftige velco strips. Der er tydelig angivelse af hvilken retning den skal vende.

Til denne test har vi dog brugt på en lidt utraditionel måde. Da jeg skulle flyve Sofia og cykle derfra og herefter flyve hjem fra Thessaloniki,  var  en stor cykelkuffert udelukket. Normalt tager jeg hjulene af og spænder på hver side af rammen og kommer den i en selvgjort pose. Evoc Rugged Bike Rug blev rullet sammen og spændt på bagagebæren. I lufthavnen satte jeg styret på tværs og kom Ruggen udenpå. Jeg sænkede sadlen og sætte et par bobleplastposer om greb og saddel.  Hjulne lod jeg blive på cyklen. Jeg havde reserveret og betalt plads til cyklen i forvejen, så der var ingen problemer ved indcheckning som gik hurtigt og smertefrit, tilmed med en lavprisselskab.  Vel fremme blev cyklen igen udpakket og samlet uden skader.  På hele cykelturen lå Ruggen  sammenrullet på bagagebæren. Faktisk kunne den have været i en af cykeltaskerne hvis jeg havde gidet at begrænse mig med bagage.

På hjemturen gentog sceancen sig igen uden problemer . og cyklen overlede turen hjem trods en mellemlanding. Cykelrammen var næsten ny men fik ikke  en ridse. Eneste malurt var et bøjet beslag til dynamolygten som sad udsat foran og ubeskyttet.

Konklusion
Evoc Padded Bike Rug, er et stykke tilbehør til transport og beskyttelse af cyklen, som kan bruges på et utal af måder, herunder også flytransport.

Link

 

CYKELPORTALEN