CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nytænkende 3×3 HPV Nytænkende 3×3 HPV
Helårs HPV til alle magelige cyklister der styres ved at flytte kropsvægten Nytænkende 3×3 HPV

Svaret på klimavenlig transport, ligger stadig lige for. Den har eksisteret længe før den firhjulede ligkiste gjorde sin indtogsmarch med alt hvad deraf følger af støj død og svineri. Cyklen er ideel til korte distancer, men menneskeheden flest er mageligt anlagt, specielt når det kommer til dårligt vejr.  Designer David Parott har prøvet at tænke en smule ud af boksen og udviklet Trimtab. En 3×3 elektrisk hybrid HPV til brug på almindelig vej i byen. Dem som ikke ønsker at blive svedt eller bare er i dårlig form behøver ikke at bekymre sig. Den når snildt op på 30 km/t alene på el. David har ladet sig inspirerer af bilindustrien med montage af individuelle små elmotorer i hvert hjul. Det giver lavere vægt og bedre kraftoverførsel og elektronisk kontrol.

I forhold til andre HPV er den konstrueret i et letvægts metalskelet  af flyaluminium. Den kan udstyres med forskellige moduler for beskyttelse mod elementerne, både sommer og vinter. Trimtab er en ægte hybrid som både kan køre på elmotor eller ren pedaldrevet. De opgivne 30 km/ t er langtfra tophastigheden. En specialitet ved Trimtab er at den ikke har noget styr. Cyklen manøvreres ved at flytte kroppen fra side til side hvorefter den lægger sig ned i svingene via et smart hydrauliske affjedringsystem som forstærker stabiliteten i skarpe kurver.

Trimtab er endnu en prototype der er udviklet i samarbejde med  Losantiville Arthouse og  Stress Engineering Services, begge beliggende i Cincinnati. Cyklister interesserede i HPV cykler og andre alternative cykler, kan med fordel besøge verdens største specialudstilling i Germersheim hvert år i april. (Specialradmesse)

Link

CYKELPORTALEN