CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Visionær elcykel Visionær elcykel
Elcyklen opreklameres som et bæredygtigt alternativ, men er det nu også helt rigtigt... Visionær elcykel

I debatten omkring både elcykler og elbiler som fremtidens, energi venlige og såkaldte bæredygtige transportform, syntes jeg man glemmer at affaldsproblemet sådan set bare flyttes fra udledning af fossile brændstoffer til deponering og bortskaffelse af enorme mængder batterier, når de efter nogle år brænder ud. For slet ikke at tale om de praktiske problemer omkring opladning.

Brændelsceller er noget mere visionært og bæredygtig, men drukner desværre i batterihypen, hvor alle råber med i kor uanset om det rent faktisk er godt eller skidt.

Brændelsceller er langtfra nogen ny opfindelse og flere toneangivende bilproducenter har forsøgt sig, men hidtil uden den helst store succes, måske fordi mange forbinder brændelsceller med Kerneenergi og Atomkraft. som folk flest, jo er IH så BANGE for, trods at flere dør af alle de skader afbrænding af fossilt brændstof medfører, noget som de færrest af os tænker over når vi sætter os i de hellige automobil eller flyveren til Dubai. Selv en pind i pejsen, eller en pind i munden, så vi er alle en del af “svineriet”.

Elcyklen har mange fordele, men hvorfor ikke føde den med strøm fra en brændelscelle fremfor et dyrt, tungt og  resourcekrævende batteri. Linde H2 bike er nyeste skud fra en af de stadig alt for få producenter, der er en smule mere visionære og går lidt længere i udviklingen, når talen falder på reel bæredygtighed…
Brændelscellen opererer på Brint og producerer kun vand som affald…

Link

CYKELPORTALEN