CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Total udsolgt MTB-løb havde flere end 500 deltagere Total udsolgt MTB-løb havde flere end 500 deltagere
Lørdag den 13. april blev et total udsolgt MTB-løb afviklet med flere end 500 deltagere i Saltum og omegn – i år med rekordmange... Total udsolgt MTB-løb havde flere end 500 deltagere

Beierholm MTB 2019. Foto: Nicolas Cho Meier

Flere end 500 mountainbikeryttere blev lørdag formiddag sendt afsted fra Saltumhallen i Saltum nord for Blokhus. Det er 8. gang, at revisionsselskabet Beierholm er arrangør af løbet ”Beierholm MTB”, og de seneste år har løbet været total udsolgt med flere end 500 deltagere på distancerne 75km, 45km og 30km. Løbet er for både mænd og kvinder, og i år satte antallet af kvindelige deltagere rekord med 74, hvoraf de fleste deltog i 30km-ruten. Ifølge partner og statsautoriseret revisor Thomas Skou Jacobsen fra Beierholm i Aalborg er løbet blevet en forårsklassiker for alle – lige fra let øvede til de halvprofessionelle:

Mountainbike er blevet en folkesport, og Dansk Cykle Union vurderer, at der nu er 300.000 aktive mountainbikere i Danmark. Så mange var der bestemt ikke, da vi startede for otte år siden, og vi er meget tilfredse med at være med til at understøtte sportens udvikling i Danmark, siger Thomas Skou Jacobsen og fortsætter
Vi ramte igen i år vores maksimale kapacitet på løbet i Saltum. Den er på flere end 500 deltagere, og i de seneste år har vi tidligere og tidligere måttet melde udsolgt. Det vidner om, at det er et løb, som mange glæder sig til.

Thomas Skou Jacobsen havde lørdag både overskud til at være vært, holde velkomsttale og selv deltage i løbet. Formen rækker dog ifølge Thomas Skou Jacobsen i øjeblikket kun til den korteste rute på 30km, men det vigtigste er at deltage, når man har en travl hverdag:
Vi revisorer befinder os jo midt i regnskabssæsonen, så det kan være svært at nå at træne i månederne op til. Derfor nøjes jeg med de 30km, men jeg tror nu alligevel, at musklerne er ømme i morgen, bemærker han. Thomas Skou Jacobsen gennemførte de 30km på 1 time og 32 minutter. Det rakte til en 18. plads inden for kategorien ”30km – mænd – 18-50 år”. Løbet blev gennemført i flot, men køligt forårsvejr og bedste tid på ”kongedistancen” var Alfred Christiansen, der kørte de 75km på 2 timer, 46 minutter og 2 sekunder.

Fakta om Beierholm MTB 2019

Beierholm MTB blev 13. april 2019 afholdt for 8. år i træk i det naturskønne og bakkede kystnære landskab omkring Saltum. Løbet havde i år flere end 500 MTB-ryttere til start inden for ruter på 30km, 45km eller 75km og fire individuelle klasser: Mænd fra 18-50 år, mænd fra 51+, kvinder fra 18-50 år og kvinder fra 51+. Beierholm MTB er gennem alle otte år blevet afviklet i et tæt samarbejde med den lokale cykelklub Saltum Trim, der fredag og lørdag havde ikke mindre end 100 personer involveret i afviklingen, herunder både frivillige, hjemmeværnet, samaritter m.fl. Efter løbet var Beierholm traditionen tro vært ved mad, drikke og præmieoverrækkelse i Saltumhallen.