CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Biologic Revue TEST: Biologic Revue
Vi tester et sæt meget små og fikse cykellygter i metal med USB tilslutning. TEST: Biologic Revue

BiologicRevue03

Think Biologic er kendt for deres ofte noget anderledes og gennemtænkte tilbehør til cykelbrug. Lige fra forskellige tasker til mobiltelefontilbehør og lys. Selvom firmaet er et datterselskab af Tern foldecyklerne, er deres udstyr tænkt til alle cykeltyper. Du finder flere test af Biologic udstyr i vores testarkiv her. 

Revue er et sæt meget små lygter lige til at sætte på styr eller saddelpind ved hjælp af en gummiremme. De kan oplades via det medfølgende kabel og USB porten på din computer.

BiologicRevue04

Specifikationer

  • Materiale: Alumnium
  • Vandtætte
  • Lysstyrker: høj,lav og blink
  • Lystyrke: forlys 40 lumen, baglys 15 lumen
  • Montage: diameter styr/saddelpind fra  20 – 40 mm
  • Batteritid: 3 til 25 timer
  • Opladetid: 2,5 time
  • Pris: kr. 139,- pr stk

BiologicRevue05

Afprøvning
Lygterne sælges enkeltvis og kommer i en platikforpakning inklusiv et lille usb kabel.  De er udført i alumnium og virker subjektivt meget gedigne. Lygterne er skruet i en lille bajonetfatning som man kan lade sidde på cyklen. Når man skruer dem af får man adgang til usb stikket. Gummibåndet er fleksibelt og virker stærkt. Det bibeholder den samme elastitet uanset om det er koldt eller varmt. Baglygtefatningen er vinklet en smule så den sidder vandret når den er monteret på saddelpinden. Lygterne tændes ved at trykke direkte på lygteglasset. De tænder altid i maksimum styrke, endnu et try skifter til lav lystyrke og endnu et til blink. Der er stor forskel på de to lystyrker. Man skal altid igennem alle tre lystyrker for at slukke dem. Lyset kan ses de lovkrævede 300 meter, men bestemt kun til at blive set med.  Forlygten har et meget blåligt skær og en ringformet lyskegle som er meget uregelmæssig og ikke lyser videre meget op foran cyklen.  Desuden er den ikke afskærmet så den blænder når man kikker ned på styret også selvom den vinkles nedaf. Batteritiden er over gennemsnit og de lyser væsentligt længere end de opgivne specifikationer, når vi måler stadionært ved 16 grader indendøre.  Maks lysstyrke er opgivet til 3 timer (målt 4,2) blink opgivet 25 timer (målt 29 timer) Lygterne er forholdsvis længe om at lade op godt 3 timer. De lyser svagt rødt under opladning og slukker når de er fuldt opladet.
Lygterne er primært beregnet til altid at have i lommen når man er på cykeltur i byen. På uoplyste veje er kun baglygten iorden. Forlygten kan man stort set intet se ved på en mørk uoplyst vej. Finish og forarbejdning er meget flot og de virker som nogle lygter der kan holde længe.

BiologicRevue01

Konklusion
Biologic Revue lygterne er fikse og små og udført i lækkert i metal. De fylder lidt i lommen og er fine til at blive set med i byen. De opfylder begge lovens krav mht til synlighed men forlygten duer kun i byen.

Vurdering-3

Link

CYKELPORTALEN