CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fra to til fire små hjul Fra to til fire små hjul
Vello Gravel er ikke nogen udpræget turcykel til tung last, derfor er en gammel kending blevet støvet af igen… Fra to til fire små hjul

Som du kan læse andetsteds er redaktøren i fuld gang med at forberede sig til Pilgrim på foldecykel, startende med at prøve forskellige setup til transport af bagage på Vello Gravel. Vello Gravel kom direkte fra Østrig i en fiks lille papkasse, som fragtmanden satte stor pris på, i en tid hvor de skal håndtere kæmpestore og tunge elektriske ladcykler.  Cyklen var sammmenfoldet og klar til brug efter fjernelse af transportsikringer.

Tredie gang er lykkens gang, tanker omkring bagage

Først forsøg
Vello Gravel kommer standard uden bagagebærer, men lånecyklen fra Vello Bike har fået monteret en frontbagagebærer samt en stor taske og en nyudviklet bagbagagebærer der sammenfoldes sammen med cyklen.

Jeg tog mine store Brooks Surffolk bagtasker og fyldte alt grejet i dem. Da cyklen har små hjul skal taskerne placeres meget langt tilbage faktisk bag baghjulets omdrejningspunkt. For at få lidt balance i tingene blev Vello fortasken efterfølgende sat på.  Køreoplevelsen var en temmelig gyngende og rystende fornemmelse, med en endog meget urolig styring, der dog aftog jo højere farten blev. Meget af det er tilvending, men med Tern Verge s27h som referance, måtte det kunne gøres bedre.

Andet forsøg
I andet forsøg prøvede jeg at fjerne de mest unødvendige ting for at få vægten ned.  Teltet og transportposen blev monteret ovenpå bagagebæren helt fremme ved sadlen, mens udstyret nu kunne klemmes ned i de mindre Brooks Norfolk  fortasker. Efterfølgende blev fronttasken også gjort lettere ved at smide de tungere ting i rammetasken. Det hjalp markant, men stadig ikke helt optimalt, ikke mindst taget i betragtning at jeg skal cykle på en del løst underlag.

Tredie gang er lykkens gang
Min trofaste lille Carry Freedom City anhænger blev fundet frem. Bagbagagebæren blev afmonteret, for at spare lidt vægt og alt de udstyret fra første forsøg kunne nu let finde plads i tasken på anhængeren.  Fortasken er nu nærmest tom og kun med som reserverygsæk når der skal vandres.   Hvad anhængeren har i lidt højere vægt rigeligt opvejes af  en nu helt neutral styring af cyklen. Så turen bliver på fire små hjul …

Du kan læse mere om Vello Bike og testcyklen her:

 

 

CYKELPORTALEN