CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Gravel med små hjul og sammenklappelig Gravel med små hjul og sammenklappelig
Østrigske Vellobike har sat brede dæk og landvejsstyr på deres foldecykel og eventyr off the beaten track nu også er mulig i lille størrelse.... Gravel med små hjul og sammenklappelig

Ingen tvivl om at kompaktcykler er ved at blive trendy, ikke mindst blandt de store mainstream cykelbrands som har mindst en model i programmet og naturligvis nu med hjælpemotor.

Østrigske Vello  vi tidligere har omtalt med deres flot forarbejdede og yderst velkørende foldecykler i stål og titanium der kan udstyres både med og uden elmotor.  Naturligvis måtte der sættes brede dæk og et landevejsstyr på denne cykeltype med den stigende gravelbike udbredelse.  Vello Gravel er dog en af de mere velkørende af slagsen.  Den tager udgangspunkt i den samme ramme men med mere plads i for og baggaffel til montering af nogle brede Schwalbe dæk i 20 x 2″ tommer fra deres One serie.

Havde lejlighed til at trille rundt på den i asfalt og betonjunglen mellem de mange messehaller og Vello Gravel opfører sig forbavsende eksemplarisk. Den primære grund er en fornuftigt udlagt geometri konstrueret omkring en primær diamantramme uden nogen hængslede foldepunkter.   Selve foldingen ligger i omkringningspunktet omkring bagstag og forgaffel, som vi kender det fra Brompton men med asymmetriske hængsler så den sammenfoldet er en af de mest kompakte foldecykler med 20″ hjul på markedet.

Vello Gravel syntes oplagt til et cykel og rejseliv  på ikke alfavej kombineret med bus, fly og tog. Den nye Vello Gravel er prissat yderst fornuftigt byggende på deres ramme i stål til 2.290 Euro, eller godt kr. 18.000,-  og kan leveres i løbet af 8 til 12 uger.

Link

 

CYKELPORTALEN