CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Skal elcykler være tunge og klodsede Skal elcykler være tunge og klodsede
Tre cykler, alle med samme motorsystem og gode bud på elektrificerede cykler der går mod strømmen af de store tunge drenge Skal elcykler være tunge og klodsede

 

Årets Eurobike var en næsten ren paradeopvisning i elcykler, i alle afskygninger. Stort set alle har efterhånden kastet sig over centermotoren i forskellige udformninger. Men fælles for de fleste er en høj vægt, kompliceret mekanik og elektronik samt krav til indbygning rammen.

Men der findes alternativer til dem som hylder den klassiske cykels tidsløse æstetik og bare vil have en smule hjælp en gang imellem.  Vi faldt over tre producenter som tager udgangspunkt i mindre hjul og en motorløsning tænkt mere som et supplement der i højere grad bevarer cyklens pedaldrevne egenskaber når motoren slås fra.

Movea er en dansk designet cykel. Det er Lars Jensen kendt fra VivaBikes der står bag projektet. Cyklen tager  udgangspunkt i to modeller med 20″ og 24″ hjul, men med samme geometri som en standard cykel. Mindre hjul giver en cykel som er lettere at manøvre rundt i et hektisk bymiljø, med god acceleration og kvikke styregenskaber.  Cyklen er et klassiske stålstel, udstyret med bæltedrev, metalskærme og et smart fastmonteret frontrack, til din take eller daglige indkøb. Movea har den italiensk producerede Zehus Bike system som består af et 250W electric motornav med indbygget lithium ion batteri på 160Wh. Kan styres automatisk eller via en smartphone app. Langt hen ad vejen oplades batteriet selv hvergang du bremser, som vi kender det fra hybridbusser.  Vægten ligger på godt 13 kg.

VelloBike er fra Østrig og benytter samme motor og bæltedrev men er kun med 20″ hjul og kan sammenfoldes. Vellobike fås i flere forskellige varianter med og uden motor og bæltedrev samt med stel både i stål og titanium. Den letteste model ligger under de 9 kg. I modsætning til Movea er skærme og bagagebærer ekstraudstyr. VelloBike fik en RedDot Award i 2015.

Cooper Bikes opkaldt efter den legendariske Mini Cooper er nok det tætteste man kan komme på en helt almindelig udseende cykel med motor med deres nye E-Disc. Stellet er i stål men med titaniumsfinish.

Link

 

CYKELPORTALEN