CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Inspiration til cykelferien Inspiration til cykelferien
Skal sommerferien tilbringes på cykel som turcyklist eller bikepacker, bringer vi her lidt inspiration Inspiration til cykelferien

“At rejse er at leve” skrev HC.Andersen, da han bomlede afsted gennem Europa i en hestevogn. At opleve verdens mangfoldighed fra et cykelstyr, er nærmest den ideelle rejseform, både hvis sjælen skal med, men også hvis du vil nå at opleve noget mere end hvad du  f.eks kan som vandrer.  Cykeloplevelser kan være mange ting lige fra en dagstur på racercykel sammen med cykelklubben , en mountainbike weekend på Island, eller en overlevelsestur på Pampas’en i Sydamerika langt fra alfavej. Kun fantasien sætter grænsen for dit eget cykeleventyr.

her er lidt inspiration til nogle cykelture med cyklen som pakæsel. Er det ikke nok finder du links alle rejsebeskrivelser her

Wales Grønne Ørken
En cykelferie behøver ikke være en langsommelig affære. En forlænget weekend i Wales Grønne Ørken på Gravelbike med Bikepacking kan være en meget stor oplevelse.

Andaluciens højeste bjerge 
Solkysten er kendt for sine hotelsiloer i lange rækker, men væk fra kysten oppe i bjergene åbenbarer sig et sandt paradis med serpentinerveje og pas i Alpeklassen, men uden dens kaos af biler og motorcykler.

Over alperne på foldecykel
Kan man cykle i bjerge på en foldecykel med en anhænger på slæb. Ja selvfølgelig, kun et spørgsmål om vilje. Læs om turen fra München over det berømte Brennerpas og videre ned til Verona.

marocco

På eventyr i Marokko og Jordan.
Den arabiske verden er dybt facinerende og meget anderledes. Er du til endeløse tørre strækninger, en utrolig gæstfrihed og fremragende mad, så læs mere.

Bolivia01

Rejsebreve fra Sydamerika.
Dette er beretningen om fire eventyrlige cyklisters færd igennem Peru, Chile og Bolivia i nogle af verdens fattigste lande. Men også beretningen om en verdensdel som vi i høj grad kan lære af i vores del af verden.

 

Turcykling på New Zealand.
Efter filmtrigologien om Ringenes Herre er disse smukke øer kommet på alles læber. New Zealand er for  mange, turcyklistens cykelland nr.1. Det er svært ikke at blive draget af disse fjerntliggende øer.

Kina

Cyklens Rige  Kina
Kina er rig på kontraster fra de topmoderne storbyer til landbrugslandet hvor alt endnu foregår ved håndkraft. Dette er fortællingen om Mao’s Peking, den tusindtallige Tarakotta hær og den sydlige provins omkring Kumning.

Offbeatentrack

Off the beaten track  På MTB i Alperne
Skal det være rigtige bjerge og offroad på mountainbiken, så er Alperne svær at komme uden om.  Se de flotte billeder og få gode tips til Hot Spots.

Provance

Avec Bagage  På cykeltur i Provance
Provance er en af de smukkeste regioner at opleve fra en cykelsaddel. Både naturmæssigt og gastronomisk venter der en store oplevelser.

Korsika

Skønhedens Ø Korsika
Denne lille perle i middelhavet byder på det hele fra barsk bjergkørsel til afslappende touring langs de smukke kyster.

Goderaad

Gode råd om Turcykling og turforslag
Få gode råd og tips til din næste cykelferie.

CYKELPORTALEN