CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt fra Cykelportalen Nyt fra Cykelportalen
Vi løfter lidt af sløret for hvad du kan se frem til i nær fremtid på Danmarks Uafhængige Cykelportal Nyt fra Cykelportalen

Cykelportalen har aldrig været og bliver heller aldrig som stort set alle øvrige cykelmedie aktører på det danske marked, der primært cykler rundt i sportsegmentet. Cykling er så meget andet, end tætsiddende lycra på en søndagstur på dyre lirecykler. Det er en livstil og et reelt alternativ til et liv uden bil i vores byer der i den grad er ved at drukne i trængslen fra store firhjulstrukne SUV’er og batteridrevne biler der som en anden frelse skal gøres til løsningen på alle problemer. Der er kun en’ løsning på vores trængselsproblemer færre biler og flere alternative og kollektive transportmuligheder.  Cykelportalen vil gerne vise diversiteten i det at cykle fremfor kun at fokusere på sport og fritid.

Vi lever i en global verden hvor alle forbrugere skal have mulighed for at kunne vælge og vrage mellem det kæmpe udbud af alternative cykelprodukter. Derfor vil vi også til enhver tid selv være i kontrol over hvad vi omtaler og tester, trods adskellige henvendelser om annoncering og andre finurligheder fra producenter og distributørers side på at kontrollere os. Alle er natuligvis altid velkommen til at henvende sig omkring test eller produktomtaler. Vi tager så stilling i hvert enkelt tilfælde om vi syntes det er relevant for os og ikke mindst vore læsere.

Her er lidt smagsprøver på hvad du kan se frem til i løbet af sensommeren og efteråret.

Cykelbevægelsen
På Eurobike Mobility Night havde vi fornøjelsen at høre en af nyere tids mest markante byplanlæggere Marco te Brömmelstroet, hvis nyeste bog  “Movement” er et indsigtsfuld og provokende indspark til måden vi indretter vores byer på. Glæd dig til vores anmeldelse.

Lys på hovedet
Den store trend på Eurobike var cykelhjelme med lys og alarmer ved styrt. Vi testet Faro hjelmen fra Unit1Gear der ud over lys også har afviserblink via en trådløs fjernbetjening.

Cykelklæder
Giro har sendt os et sæt af deres nyeste Ride Appeal Collection. Vi tester en par cykelhandsker med teknologi fra Elastic Interface, et par ALE Stones Cargo Overlands Shorts samt nogle endnu ikke specificerede nyheder fra Camelbak.

Slidbanen
Vi tester en bredt allround dæk af slagsen – Pirelli Cinturato Velo 700 x 35 mm er et godt bud på et dæk der kan få dig sikkert gennem vinteren.

Småt er godt – Test af elektriske minicykler
Små hjul har fået en opblomstring med udbredelsen elcyklen. Stort set alle betydende cykelbrands viste elektriske mini cykler på dette års Eurobike. Vi tester to af slagsen, QiO fra Tyske Hartje og Tawanesiske Tern NBD. Begge cykler er tilgængelige på det danske marked.

DIY Bambuskit
Vi har før prøvet kræfter med “gør det selv bambus” cykelrammer. Læs mere her. Bamboo Bicycle Club har sendt os deres seneste Gravel Bambus Kit. Et komplet kit med afskårne, bambusrør og aluminium lugs, monterings jig og udførlig byggevejledning. Læs om vores byggeerfaringer og hvordan den kører fuldt monteret i to artikler.

Eurobike 2022
Vi følger op på dette års Eurobike Show i Frankfurt med en afsluttende status rapport fra verdens stadig største cykeludstilling.

Ro på Cykel
Læs beretningen om cykelportalens gamle redaktørs seneste solo cykel eventyr gennem Italien, Albanien og Grækenland hvor der sluttes af med lidt roning …

Nyttigt tilbehør til den store cykeltur
Vi langtidstester et sæt store cykeltasker fra engelske Restrap og et par små fikse Bikepacking tasker fra tyske Ortlieb. En fiks bagagebærer fra Ortlieb der kan monteres på ALLE cykler uden beslag samt mogle små hårdføre og fleksible pakremme fra Modl Infinity.

De små ting tæller
CloseTheCap er kendt for sine små nyttige tilbehørsprodukter. Vi tester deres fikse sammenklappelige HideMyMirror sidespejl.  Bikebrother A8 er en baglygte med fjernbetjening og højlydt bevægelsesalarm.

 

Det perfekte rejse kamera
Vi giver vores bud på et godt kompakt kamera til rejsecyklisten. Et der har bevist sit værd gennem en lang årrække i forskellige versioner. Det har zoom, tager gode still billeder og fremragende video.

Herudover har vi løbende nyhedsreportager, produktpræsentationer og adhoc tests. På gensyn på Danmarks eneste uafhængige cykelportal der dækker cykling i bredden…

 

 

CYKELPORTALEN