CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt fra Cykelportalen Nyt fra Cykelportalen
Hvad laver de på redaktionen efter fem... Nyt fra Cykelportalen

En lille teaser på hvad du kan se frem til på cykelportalen  den kommende tid.  Her på Cykelportalen tilstræber vi at holde æbler og pærer for sig, selvom det ikke altid er lige velset og accepteret af leverandører,  forhandlere og brands.

Desværre benyttes de to begreber – Test og Produktnyt – ofte lidt lemfældigt af  mange cykelmedier. En TEST er udstyr der  været ude og blive afprøvet og brugt over længere tid, suppleret med vore egne fotos, mens en produktomtale eller produktnyt er et stykke skrivebordsarbejde forfattet ud fra andre nyheder eller research.  Vi bringer også pressemeddelser i uredigeret form. De er altid angivet med pressemeddelse.

Som udgangspunkt rækker vi altid selv ud, hvis vi finder noget, vi syntes kunne være spændende for vores læsere, der kan danne  basis for en omtale reportage eller test. Men ALLE er naturligvis stadig altid velkommen til at henvende sig med testemner, nyheder, pressemeddelser og andre forespørgsler.

Her lidt pluk fra den kommende tids gavepose… 

 • Mange elcykler er ikke ligefrem nogen skønhedsåbenbaring, naturligvis afhængig af beskueren. Coboc Torino 527 er en meget let og stilfuld elcykel, der ved første øjekast ligner en almindelig pedaldrevet sportscykel, og den er da også trods sin motor stadig  mere cykel end elcykel. En af få elcykler som vi har prøvet der reelt set fungerer lige godt med eller uden motorhjælp.

 • Trods alverdens elektroniske finurligheder og GPS tracking, er de “gammeldags” bøjlelåse stadig relevante, ikke mindst fordi de er forsikringsgodkendte. Samtidig betyder det idag også  mindre at skulle slæbe rundt på en solid lås med udbredelsen af elcyklen. Vi tester nogle stykker fra Hiplok. Den første er online her.

 • Bombtrack Audax 650B har hentet inspiration fra de franske Randeour cyklister, der på mange områder har banet vejen for den moderne gravelbike. Audax er klassisk cykelteknik anno 2020. Den fås som komplet udstyret cykel, eller som løst rammekit. Vi har testet den sidstnævnte med en komponentpakke på tværs af brands. Men hvorfor Bombtrack har skiftet fra den gennemprøvede og solide BSA krankboks til den nye T47 på en stålramme, forstår vi simpelthen ikke !

 • Pirelli navnet er synonym med motorsport, men siden 2016 har de kastet sig over cykeldæk, med stor succes. Hvad der startede med tre forskellige dækmodeller er idag oppe på mere end 120 forskellige. Tynde dæk er yt ;o), så vi tester to af de brede af slagsen. En 30 mm udgave i den nye P-Zero Race TLR til landevej og deres meget roste Cinturato Gravel H i 650B x 50 mm udgaven. En sand  drøm for komfort hungrende eventyrcyklister på langfart.

 • Det er ingen hemmelighed at vi er stor fan af Tern Bicycles, der med deres friske tilgang til de små hjul, for alvor har fået kastet det negative image af sig, der  stadig hænger fast i mange cyklisters bevisthed. Vi tester mk II udgaven af Tern GSD med alt hvad den lille iværksætter eller aktive familie har brug for. Model S00 med bæltedrev og Cargo kit er på vej i det nye år fra den dansk/tyske cykelgrossist. Læs vores test af den første GSD her.

 • Mason ISO og Niner Steel 650B  er to gravelbikes vi længe gerne har villet teste. Trods positive tilkendegivelser for vores henvendelser, er de endnu ikke helt i hus, men vi har ikke givet op endnu. Hvis der er andre som har alternative gravelbikes de gerne vil have testet/omtalt hører vi gerne fra jer. Kikker du lidt tilbage i nyhedstrømmen har vi netop haft seks vidt forskellige gravel cykler til test både med og uden batterier. Dem kan du læse mere om her

 • Vi har testet 1×12 fra SRAM, både den eksklusive og dyre elektroniske landevejsudgave og den billigste NX Eagle til MTB. Vi er ikke udelt begejstrede for hverken den dyre eller den billige. De. stadig flere og flere gear på bagkransen har sin pris.

 • Ejere af SRAM 1×11 landevejsgrupper kan nu konvertere til 1×12 uden at skulle udskifte hele gruppen. Det eneste der kræves er et Ratio 12 kit samt en ny Eagle bagskifter og en 12 speed kassette og kæde, plus en smule gåpåmod og fingersnilde. Læs mere her.

 • Ingen tvivl om at hydrauliske skivebremser er den mest optimale løsning. Men de er svære selv at rode med uden den nødvendige viden og værktøj.  Mekaniske er lettere både at installere og løbende at justere.  Er du Globetrotter på den store cykeltur langt fra alfavej og hjælpende hænder, er de oplagte. TRP Spyre SLC er seneste generation. Et flot design, lav vægt og let justerbar dobbelt virkende kaliber er nogle af superlativerne. I blindtest vil de færreste opdage at der er tale om en mekanisk skivebremse.

 • Med en vægt på kun omkring 1.400 gram er Spinergy CX 650B et af de letteste 650B hjulsæt på markedet, der er til at betale. Deres filosofi med fiber eger kombineret med lav rotationsvægt giver sammen  med de helt brede gravel dæk, en helt ny køreoplevelse.

 • Med kun en måned til kulminationen af det store gaveræs er der også et par boganmeldelser  i gaveposen. En  om cyklen i historisk perspektiv, og en mere nutidig guide til de bedste cykelruter kloden rundt.

 • Som altid er der daglige nyheder, produktomtaler og test oveni ad hoc…

 

 

 

 

CYKELPORTALEN