CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

DIY 1×12 speed DIY 1×12 speed
Kan du selv upgradere fra 1x11 til 1x12 på landevej/gravel. Vi gør forsøget med et fikst lille kit fra Ratio Technology... DIY 1×12 speed

Om SRAM nogensinde kommer på markedet med en mekanisk 1×12 speed landevejsgruppe eller spinger en over og lancerer 1×13 for at holde trit med den nye Campagnolo EKAR, må tiden vise. De pengestærke og med på beatet cyklister, har naturligvis den elektroniske udgave der kombinerer SRAM eksisterende 12 speed MTB gruppe med eRed landevejs skiftegrebene.  Vores test af netop dennne kombination er snart online.

For dem der gerne vil holde fast i det mekaniske uden hele tiden at skal udskifte alt med nyt og har mod på selv at rode i gearkassen, har engelske Ratio Technology udviklet et lille kit der kan konvertere dine eksisterende 11 speed mekaniske skiftegreb fra SRAM, til brug med 12 speed.

Princippet er ret simpelt, hvor den lille 11 tap tandkrans inde i grebet skal erstattes af en ny 3D printet 12 tap. Vi har fået tilsendt et kit og vil prøve det i kombination med et sæt Rival skiftegreb til kabeltrukne bremser (kittet fungerer også med de hydrauliske typer)

Ud over selve kittet skal kassetten og bagskifteren naturligvis udskiftes. Kittet passer sammen med SRAM MTB 12  speed bagskifter på GX Eagle niveau og op efter, hvor den medfølgende anden kabeludvekslings plade skal eftermonteres. I stedet for at benytte en SRAM 12 speed kassette prøver vi tricket med en SunRace 12 speed kassette  og kæde.

Alt i alt en operation der er økonomisk overkommelig fremfor at købe helt nyt og som giver lidt udfordringer ud i det mekomekaniske, hvor den medfølgende Mintbar i kombination med en frisk kop kaffe kan være god at have ved hånden, hvis det driller.  Stay tuned for vores erfaringer…

Link

CYKELPORTALEN