CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Campagnolo goes Gravel Campagnolo goes Gravel
Campagnolos første gravel geargruppe klar og fabriksmonteret på en række kendte mærkevare cykler. Campagnolo goes Gravel

Efter det lille beviste eller ubeviste læk i forrige måned, er det sikkert ikke den store overaskelse, men nu er Campagnolos første gravelgruppe EKAR en realitet og det bedste er at Firstmovers med overskud på kontoen allerede nu kan købe de kendte mærkevare brands cykler monteret med gruppen. Ikke noget vi har været vant til fra Campagnolo, der primært har serviceret de store cykelteams.

Af et brand der de seneste mange år udelukkende har koncentreret sig om landevejsporten, nu endelig kaster sig over gravelcyklen, er vel det mest fornemme stempel den nye cykelkategori kan få som en blivende cykeltype, i modsætning til Fatbiken der viste sig som lidt af et flop, men Campagnolo gør det næppe af ren filantropi,  business as usual.

Naturligvis har Campagnolo, som alle andre, søsat de store popsmarte reklameslogans som “born before roads in Italy 1933”.  Navnet Ekar er hentet fra en mindre bjergregion ikke langt fra Campagnolos hovedkvarter nær Vicenza. Et bjergområde rig på små grusveje og stier hvor gruppen har stået sin prøve under udvikling og test….. jaja ikke mere storytelling Campagnolo…

Med 1 x 13 gearsetup lover Campagnolo et gearspænd mellem 400 og 467 % afhængig af hvilken kassette du vælger. Med en kun 9 tands krans som det mindste på kassetten, der er støbt i to dele er Campagnolo også nødt til at udvikle et nyt kasettenav, der forøvrigt kan eftermonteres på flere af de kendte hjulbrands hjul senest DT Swiss.

Netop den meget lille 9 krans virker som systemets akilleshæl, alene ud fra de erfaringer vi har med SRAM 1×12 og 10 kransen der ikke fungerer optimalt. Det bliver spændende at  få mulighed får at prøvekøre systemet for at efterprøve om Campagnolo er sluppet bedre fra det end SRAM.

Selvom gearspændet er bredt har gruppen ikke de helt lave gear, hvorfor den er mindre velegnet til eventyrcykling og Bikepacking. Den er primært en racegruppe til de hurtige ture.  Vægtmæssigt er gruppen selvfølgelig nogle gram under konkurrenterne så den kan proklameres som “Verdens letteste gravelgeargruppe”

Den største nyhed er at Campagnolo nu endelig er kommet så meget op i gear produktionsmæssigt at en række af de store cykelbrands tilbyder gruppen på kommende High End gravelbikes, med heldigvis er et par nichebrands  som eksempelvis engelske Mason Bikes også med på beatet.

Selvom den nye Ekar gruppe er noget af det billigste Campagnolo tilbyder på niveau med deres 2×12 Chorus gruppe, bliver det aldrig nogen gravel folkevogns geargruppe. Du skal  slippe godt kr. 14.000,- afhængig af hvilken opsætning du vælger.  Men alligevel er den interessandt da den giver en indikation af hvor udviklingen går hen. Cykelteknologi bliver stadig mere og mere kompliceret og sostificeret. Alle detajler om gruppen findes nu på Campagnolos hjemmeside.

Link

CYKELPORTALEN