CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Hiplok Z Lok Combo TEST: Hiplok Z Lok Combo
Vi tester en fiks wirelås som giver tilstrækkelig sikkerhed over kort tid og so.m er et godt supplement til kraftigere godkendte låse TEST: Hiplok Z Lok Combo

Hiplok er en engelsk producent af cykellåse der for alvor kom på cykelbanen i 2011 da de to grundlæggere Ben Smith og John Abrahams  lancerede den første bærbare wirelås. Vi havde på daværende tidspunkt lejlighed til at teste den lille model L1 Lite.

Siden er der sket rigtig meget og produktprogrammet er vokset eksplosivt og dækker idag langt de fleste låsetyper og mange af  dem er også forsikrings godkendte til brug på det danske marked. Vi har fået tilsendt en række af de nyeste produkter til test, der spænder fra den helt lette ende til den helt tunge, både sikkerheds- og vægtmæssigt.

Vi lægger ud i den lette ende med Hiplok Z Lok Combo En fiks klik/wirelås til altid at have på sig. Z lok Combo er ikke en forsikrings godkendt.

Specifikationer

  • Materiale: Plastik omsluttet stålplade
  • Dimensioner: 430 mm lang
  • Unik låsesystem Lås og hold system
  • 3 cifret kodelås med nulstille funktion
  • Farver: sort, gul, turkis, grøn
  • Vægt: 70 gram
  • Pris: set til kr. 169,-

Afprøvning
Hiplok Z lok Combo er en videreudvikling af den klassiske Z Lok. Den er lidt større og kraftigere hvor lås og nøgle nu er erstattet af en tre cifret kodelås.
Med kun godt 70 gram er Z Lok Combo en af den slags låse der er rar at have med på søndagsturen, når vejen falder forbi en cafe’ på vej hjem. Hvis man er flere afsted er den fin til lige at sikre to cykelstel sammen.

I forhold til de mere traditionelle wirelåse virker Z lok Combe både lettere og mere gedigen. Den er let og bruge og det er en stor behagelig ikke at skulle have en nøgle op af lommen. Den tre cifrede kode giver tilstrækkelig sikkerhed og er let at nulstille.

Selve princippet i låsen svarer lidt til de kendte wire strips, men hvor strippen er forstærket med en fleksibel stålskinne. Låsen kan som strippen strammes til efter behov i en slags rasta mekanisme. Låsen åbnes via en tricifret kode, som kan ændres efter behov. Der medfølger en grafisk let forståedelig  lille vejledning.

Naturligvis kan låsen klippens over hvis tyven har det nødvendige klippeværktøj, men til en hurtig sikring over kortere tid hvor man ofte har udsyn til cyklen vil den være tilstrækkelig. Den egner sig også som et supplement til de andre godkendte Hiplok låse som vi vender tilbage med i en senere test. Den er også fin f.eks til sikring af cyklen når den transporteres på en tagholder på bilen.

Eneste anke er at den godt måtte være en smule længere. Den er primært til at sikre cyklen og hjul, mens det i mange tilfælde er svært at få den til også at nå rundt om en fast genstand.

Konklusion
På markedet for billige wirelåse, skiller Hiplok Z-Lok Combo sig ud fra mængden med en gennemført kvalitet og et sikkerhedsniveau over gennemsnittet. Den vil ikke kunne forhindre et tyveri men den giver tilstrækkelig sikkerhed over kortere tid og er et fint supplement. Den er let at bruge og altid at have med sig og kan bruges til meget andet end cykler.

Link

 

CYKELPORTALEN