CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

George Lin & Pacific Cycles George Lin & Pacific Cycles
"To do interesting stuff, you have to remain small." - George Lin George Lin & Pacific Cycles

“To do interesting stuff, you have to remain small.” – George Lin

For at forstå filosofien bag Pacific Cycles, må man forstå grundlæggeren af firmaet George Lin.  I 1970 var der ingen cykelfabrikanter på Taiwan.  Men i 1971 eksporterede det daværende Formosa 920.000 enheder, mere eller mindre ud af det blå.
George Lin, en tidligere gymnasie lærer med speciale i engelsk , søgte efter nye muligheder.  En dag gik han ind i en forretning og købte en cykel.  Tog den med hjem og skilte den fuldstændig ad og samlede den igen.  Dette gjorde han to gange.  Meget interessant, tænkte han. Det var George’s første skridt ind i cykelverdenen og et godt eksempel på  “learning by doing” .

I 1976 fremstillede han en BMX cykel og fik sin første kunde – Raleigh Cykler.  De næste 5 år, udviklede han 7  modeller for dem.
I 1980 grundlagde han Pacific Cycles med en vision om at skabe en State-of-the-art  fabrik og udviklings workshop for ligesindede cykel designere fra hele verden.

På grund af sin brede erfaring og indgående kendskab til cykler, har han flere uofficielle titler, såsom “Godfather of Taiwan Bicycle Industry” og  “Cykel Professoren.”

I begyndelsen af 80’erne, udarbejde han den første Taiwan Cycle Guide for at fremme  Taiwan cykler på verdensmarkedet.  George elsker at arbejde med kunder, der deler hans opfindsomhed og visioner for anderledes løsninger.
George har bygget cykler for mange af de kendte mærker. I 1989 byggede han Gary Fisher’s legendariske Hoo-Koo-e-Koo mountainbike. I 1990 byggede han den første affjedrede mountainbike for KG Engineering og i 1993 hyrede George den berømte tyske ingeniør Peter Denk til at hjælpe ham med at udvikle en Hot Chili MTB ramme.

George nægter at konkurrere på det eksisterende og mættede cykelmarked for almindelige cykler.  Pacific Cycles henvender sig til nichemarkeder med unikke produkter. I løbet af de seneste 15 år har Pacific Cycles dannet rammerne om adskillige workshops for designere og udviklere hvor de har kunnet vende deres ideer og drømme til nye produkter med andre.

På foldecykel markedet har Pacific arbejdet med Tyske Riese und Müllers  Birdy og Frog modeller og engelske Airnimal med deres Chameleon, Rhino og Joey, med Kuwahara på GAAP, med Tartaruga, Pacy og Smartcog på andre modeller.

I 2006 lancerede Pacific 5 produkter under eget navn  Carryme, Micah, Handy 2Rider og Reach.
Men udvikling tog for alvor fart da Pacific Cycles stillede produktions og udviklingsfaciliteter til rådighed for den kendte designer Mark Sanders.  Resultatet var  IF Mode foldecyklen som har fået adskillige designpriser.

Sønnen Michael Lin, vendte tilbage fra USA i 1997 og  sluttede sig til sin far på Pacific Cycles.  I 2004 overtog han den daglige ledelse. George har dog langtfra sluppet tøjlerne helt.  Han er en yndet foredragsholder på messer og læreanstalter.
I 2002 vandt Pacific Cycles prisen som  “Best Small and Medium Enterprise” og “Rising Star”-prisen  2006 blev de omtalt i den prestigefyldte Commonwealth Magazine som en af “25 nye håb for Taiwan.”

“We are working for fun, we are working for dreams, we are working for the challenge” says George Lin, who has featured in countless industry magazine articles.

 

CYKELPORTALEN