CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Brooks Dashing Bicycle Show Brooks Dashing Bicycle Show
Brooks fejrer 150 års jubilæum med et unik cykeludstilling, som afspejler det engelske mærkes ånd og historie. Brooks Dashing Bicycle Show

 

Brooks-Dashing-Bikes04

Året er 1866 og John Boultbee Brooks havde året forinden forladt sin hjemstavn med 20£ på lommen og taget til Birmingham og etableret JB Brooks & Co med speciale i læder seletøj til heste. Midlerne var små dengang, så da hans hest i 1878 går hen og dør og han ikke umiddelbart har penge til at anskaffe en ny, låner han en cykel. Han syntes dog at sadlen er meget ukomfortabel og går igang med at konstruerede sin egen. Resten er cykelhistorie.

I anledning af 150 året for firmaets grundlæggelse har Brooks indgået et samarbejde med nogle spændende cykelproducenter, om at fremstille nogle helt unikke cykler med en fælles tema i kobber, som altid har været en vigtig del i alle Brooks produkter.

Brooks-Dashing-Bikes02

Programmet hedder Dashing Bikes og har sit udgangspunkt i engelsk cykelindustri, med Condor, Brompton, Pashley og Moulton i front. Alle cyklerne vil på skift blive udstillet i Brooks Flagskibs butik B1866 i Covent Garden, London. Den 17 marts blev der lagt ud med en specialmodel fra Brompton.

Men det er langtfra kun engelske producenter der er blandt de udstillede unikke cykler. Den italienske rammebygger Dario Pegoretti som for mange står for en af den moderne stålrammes bedste eksponenter. De tyske touringspecialister Tout Terrain og en bæltedreven cykel fra Shindelhauer er andre. Ja selv Canyon Bicycles, har udviklet en special udgave af den her på cykelportalen testede Commuter. Belgiske Achielle og Franske Moustache er andre repræsentanter for cyklens mangfoldighed med det umiskendelige Brooks islæt. Fra Skandinavien er svenske Skeppshult og finske Pelago repræsenteret og endelig er Østen repræsenteret med Toykobike fra Japen og Guds Eget Land amerikanske Salsa viser deres bud på Gravel Cruiser for eventyrlyste cyklister.

Brooks-Dashing-Bikes03

Vi vender tilbage med flere detajler om de enkelte cykler efterhånden som de bliver lanceret.

Link

CYKELPORTALEN