CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

12 speed fra SunRace og TRP 12 speed fra SunRace og TRP
Markedet for konkurrerende alternative gearsystemer vokser. Læs spændende nyt fra SunRace, TRP og Archer. 12 speed fra SunRace og TRP

I de flestes bevisthed hedder gearsystemer enten Campagnolo, SRAM eller Shimano. Det til trods for at der findes en række alternative producenter,  der lever lidt i skyggen af de tre mest betydende og store komponent brands.

Senest har vi haft microShift på testbænken med deres Advent gruppe, der går mod trenden med færre gear. (Læs vores test her).  Men taiwaneserne stopper ikke her. Med den nye Advent X går de endnu et gear op. (Læs vores reportage her)

Nu melder et par andre kompedanter sig på banen med 12 speeds alternativer.  SunRace har længe haft både 10 og 11 speed grupper til MTB i programmet. Deres 11 speed kassetter der er kompatible med både Shimano og SRAM har blandt insidere et godt ry som alternativ for dem som har ønsket sig en lavere gearing.

Med RDMZ600 lancerer de en 12 speed bagskifter der fungerer med kranse helt op til 51 tænder. Med en vægt på 278 gram og indbygget kæde stabilisator er den nye bagskifter fuldt på højde med de toneangivende brands. SunRace er også leveringsdygtige i en række forskellige trigger shiftere til styret samt en række 12 speed kassetter og  12 speed kæder.

Læs mere på: Sunrace

TRP er kendt for deres forskellige bremsesystemer der primært sidder på en række mountainbike brands.  Selv er vi meget begejstrede for deres hybridbremse der kombinerer det kabeltrukne princip med det hydrauliske. (Læs vores test her). TRP overraskede på sidste års Eurobike ved at vise deres første  9 speed downhill geartrain TR9. Den får nu følgeskab af TR12, der som navnet antyder er med 12 gear. Bagskifteren på 286 gram kan klare en krans med op til maksimum 50 tænder.  I kombination med en triggershiftre i kulfiber på 120 gram ligger sættet i den lave ende.

Læs mere på: shiftingfocus

I den mere kuriøse afdeling for DIY sysler, findes Archer D1x. Et elektronisk gearsystem der passer på ALLE bagskiftere uanset antal gear. Den lille boks styrer gearskiftet via en motor og slutkablet til bagskifteren. Systemet opsættes og justeres via en app, og selve gearskiftet foregår via to små knapper der monteres på styret. Systemet er udelukken optimeret til x1 geartrain, der gør det oplagt på en mountain- eller gravelbike. Archer har snart en skifter klar som passer til indbygning i TRP Hylex bremsegreb til dropbars.

Læs mere på: Archer Components

CYKELPORTALEN