CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

microShift går et gear op microShift går et gear op
Med Advent X går taiwaneserne et skridt videre og lancerer deres bud på en letvægts gruppe som skal konkurrere med Shimano XT og SRAM... microShift går et gear op

Vi har tidligere haft fornøjelsen at teste 1×9 gruppen Advent fra microShift. Den har startet en trend for  -Less Is More-  hvor  vi nu ser en stadig større række velkørende budget cykler fra flere af de toneangivende brands, hvor gruppen indgår.

Under parolen “Lighter than XT” går taiwaneserne nu et gear op og lancerer deres bud på en x1 geargruppe som vægtmæssigt skal tage konkurrencen op med Shimano XT og SRAM GX. Vægtmæssigt er den lettere men naturligvis har den med kun 10 speed kassette et lidt mindre gearområde men i tilgift får du lavere vægt, simpel gennemprøvet og pålidelig tekning og ikke mindst, en næsten foræring rent prismæssigt.

 

Ligesom med Advent gruppen fungerer den nye Advent X skifter også  både med flatbar og dropbar skifter fra microShift.

 

Kassetten har nu udvekslingen 11-48 og for at reducere vægten er to af stålklingerne, de største, erstattet af to i aluminium plus omløberen. Det bedste er dog at den kan bruges på alle typer kassette nav med standard HG.

Det eneste som mangler før du er oppe og køre, er en standard 10 speed kæde. Gruppen vejer 857 gram. Til sammenligning vejer en Shimano XT 880 gram og en SRAM GX 860 gram (bagskifter, skiftegreb og kassette)

Prisen for herlighederne er omregnet plus vores mermoms i omegnen af kr.1.500,-

Link

CYKELPORTALEN