CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tour de Alps – 3. On The Road Tour de Alps – 3. On The Road
Lidt billedindtryk fra turen over Alperne Tour de Alps – 3. On The Road

Lidt billeder fra Alpeturen fra Munchen til Verona, nu godt halvvejs. Det tog mig mere end en time at finde ud af Munchen lufthavnens kringlede cykelrutenet. Den følger ringmotorvejen rundt om lufthavnen, men kun to steder er det muligt at komme ned på den. Først inde på Isarruten mod Munchen kommer der styr på tingene efter den normale tyske standard.

Mellem Bad Tolz og  Achensee er anlagt en helt ny meget flot cykelvej med spektakulær ruteføring på bjergsiden og gennem tuneller.

Den gamle grænseovergang mellem Tyskland og Østrig ligger øde hen.

Hedebølgen et kommet til Europa, så der skal hældes noget vand indenbords i disse dage

Det første stykke mod Brennerpas er af biveje, hvis man drejer fra In cykelruten godt 12 km før Insbruck og følger en mindre bivej med flotte views og mange korte 14 % stigninger, hvor 1×11 gearingen, mine ben og de 18 kg slæbevægt af og til kom til kort 😂

Brennerpasset er rent trafikhelvede specielt på den østrigske side, de sidste 10 km hvor man som cyklist hele tiden bliver presset af specielt hensynsløse motorcyklister. På den italienske side derimod, åbenbarer sig en meget flot anlagt cykelvej. Et forbillede som Østrig burde gøre efter de sidste 15 km op mod passet og herved gøre ruten til en af de letteste måder st cykle over alperne på.

Det meste af næste uge går med Eurobike Media Days inden det går sydover mod Verona og på vingerne hjem med  AirDolomiti. Du kan læse mere om hele turen i detajler i en rejseberetning senere,samt test af noget af det udstyr jeg har benyttet fra bl.a Tern Bicycles og CarryFreedom.

torben