CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Vittoria Revolution TEST: Vittoria Revolution
Fremragende allround turdæk med ny nanoteknologi TEST: Vittoria Revolution

Vittoria-Revolution-02

De seneste måneder har vi testet nogle af de nye dæk fra Vittoria med deres nye Graphene nanoteknologi. Vi er nu nået til allround turdækket Revolution, som er et godt eksempel på at teknologisk avancerede dæk ikke kun er forbeholdt high end produkter.

Dækket er tænkt til touring og dagligdagsbrug og fås i forskellige størrelser. Foruden de tre MTB størrelser 29, 27,5 og 26 x 2.0 kommer det også i 700 x 28, 32, 35 og 38 mm.  Til dennne test har vi haft fingerne i 26 x2,0. Graphene teknologien kan du læse om her.

Vittoria-Revolution-04

Specifikationer

  • Størrelse: 26 x 2,0
  • Vægt: 780 gram
  • Materialer: 4C Compound, ISOTech Graphene, Nylon
  • Dæktryk: 38 til 58 psi
  • Pris: kr 299,-

Vittoria-Revolution-06

Afprøvning
Selvom Vittoria Revolution er et kanttrådsdæk, er det alligevel uhyre let at få både på og af fælgen. Det er karakteriseret ved en meget tæt modsatrettet mønster som ruller let og ikke mindst støjsvagt på asfalt. I siderne er det lidt højere hvilket borger for godt vejgreb i sving.
Dækket kan rulle med meget lavt dæktryk helt ned til 38 psi, men opleves så temmelig vuggende med manglende kontrol specielt på løst underlag. Bedste resukltat ofroad onnås med godt 45-50 psi. På asfalt kan man sagtens køre med maksimum dæktryk og stadig have en del komfort fordi gummibelægningen subjektivt føles temmelig blød. Trods den bløde gummibelægning oplever man ikke nogen væsentlig højere slid.

Dækket ruller godt både on og offroad. Det er velegnet offrod på mountainbiek på tørt underlag. Den største force ligger dog som touring pendler dæk hvor den lave rullemodtand i kombination med den gode slidstyrke og vedhægtning er et absolut plus.  Det eneste der trækker ned i et gemmengående positivt og alsidigt dæk er den lidt høje vægt og en tendans til at dækmønsteret opsmaler de helt små sten.

Vittoria-Revolution-05

Konklusion
Vittoria Revolution er et fint allrounddæk med stor komfort og slidstyrke som vil kunne finde anvendelse mange steder lige fra turcykler til dagligdagscykler og mountainbikes.

Vurdering-4

Relaterede test

Vittoria-Revolution-03

Link

CYKELPORTALEN