CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Vittoria Mezcal G+ TEST: Vittoria Mezcal G+
Har Vittoria lagt sig i spidsen på mountainbikedæk for de hurtige med deres Graphene teknologi. Læs hvad vi syntes... TEST: Vittoria Mezcal G+

Vittoria-Mezcal-06

I oktober måned sidste år kunne vi berette om Vittorias en ny dækserie med deres Graphene teknologi. Nu er dækkene tilgængelige på det danske marked, og vi har testet henholdvis en mountainbikedæk, et landevejsdæk og et tourdæk. De nye Graphene dæk er alle produceret på Vittoria nye fabrik i Bangkok. Du finder rapporten her. Vittoria er så overbevist om den nye teknologi at de indfører den over hele linien af dæktyper lige fra race og mountainbike til touring. I første omgang 9 forskellige og flere er på vej.

Mezcal er et hurtigt Cross Country mountainbikedæk med et forholdvis lavt og tæt mønster. Det fås i alle tre dækstørrelser 29″, 27,5″ og 26″  både som traditionelt foldedæk til slange og som slangesløs som Vittoria kalder TNT.

Vittoria-Mezcal-05

G+ Isotech® er Vittoria’s unikke Graphene compound som er udviklet i samarbejde med Directa Plus. Et mikroskopisk lag af helt gennemsigtig kulfiber giver en ifølge Vittoria den hidtil laveste rullemodstand i kombination med optimalt greb, slidstyrke og pålidelighed.

4 Compounds (4C) Vittoria 4C er en lagdeling proces med 4 separate forbindelser i samme slidbane  4C -processen giver uovertruffen alsidighed , ved at tillade særskilte baser og overfladeforbindelser , både i centrum og siden på slidbanen.

Vittoria-Mezcal-03

Specifikationer (testdæk)

  • Dimensioner: 26 x 2,1
  • Tubeless: TNT
  • Anbefalet dæktryk: 2 -4 bar ( 29 psi – 68 psi)
  • 4 delt gummi opbygning
  • Graphene lag
  • Vægt: 560 gram
  • Pris: kr 349,-

Vittoria-Mezcal-04

Afprøvning
Vittoria Mezcal er retningsbestemt og specifikt til slangeløs montage. Som det er sædvanen med slangeløse dæk skal der bruges lidt flere kræfter for at få dækket på fælgen og efterfølgende få det til at hoppe på plads afhængig af hvordan fælgkanten er udformet. Dækket har et ret teknisk opbygget kombinationsmønster som er meget tæt. I midten er en næsten sammenhængende pileformet mønster som giver lav rullemodstand. Ved siden er nogle mindre modsatrettede blokke som giver gode bremse og klatreegenskaber, mens siderne har nogle ret høje knopper der er optimeret med henblik på god vedhæftning i sving ved høj fart. Sammenlignet med andre andre dæk virker gummiblandingen meget blød og fleksibel. Jeg opnåede det bedste resultat med godt 60 psi i bagdækket og omkring 45 i fordækket. Uden slange er Mezcal et af de letteste mountainbike dæk på markedet i den bredde.

Vittoria-Mezcal-01

Dette i kombination med det næsten sammenhængende mønster i midten giver et rigtigt hurtigt dæk som befinder sig godt på tørt og lettere fugtigt og blødt underlagt. Selv på landvejen pumpet til maksimum ruller det forbavsende godt og støjsvagt. Decideret mudder er ikke dens livret her pakker de hurtigt til. Men det er de heller ikke tiltænkt. De føles meget sporstabile og vedhæftning i kurver er fremragende på tørt og fast underlag. Dækket er endvidere meget modstandsdygtig mod punkteringer og skarpe sten. Dog sætter småsten sig let fast i de små revner i gummiblokken. Dækket er fremragende til konkurancekørsel under tørre forhold samtidig med at det virker meget pålideligt. Afgjort et af de bedste pt.

Konklusion
Vittoria Mezcal er den nye referance i klassen af hurtige Cross Country dÆk. Det ruller fremragende og har god vedhæftning på tørt og lettere fugtigt underlag. Slidstyrken er over gennemsnit.

Vurdering-5

Link

 

 

CYKELPORTALEN