CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vittoria åbner fabrik med ny teknologi i Bangkok Vittoria åbner fabrik med ny teknologi i Bangkok
Vittoria havde inviteret cykelpressen til Bangkok til åbning af en ny fabrik. Med den nye fabrik bliver de først til at producere dæk og... Vittoria åbner fabrik med ny teknologi i Bangkok

lion_tyres_06_big

Administrende direktør Rudi Campagne og hans nye parterne klippede forrige uge snoren over til deres nye fabrik i Bangkok.  En fabrik der skal gøre dem til de første til at bruge ny Nanographyte gummi teknologi i deres dæk og slanger.  Nanographyte har flere gavnlige egenskaber som større lufttæthed, lavere rullemodstand og bedre vejgreb. Nanographyte er udviklet af  Directa Plus S.p.A. hvilket gør Vittoria til de første til at bruge denne teknologi uden for USA. Vittoria har patenteret deres Nanographyte teknologi til brug i cykeldæk og slanger.

lion_tyres_02_big

Vittoria og deres partnere har  investeret 11 millioner  US dollar i de nye udviklings- og produktionsfaciliteter, der er placeret i et nyt industrikvarter nær Bangkok  med navn  ‘Detroit for the East’ da mange store bilproducenter har fabrikker her.  I første omgang skal 60 ansatte producere den nye Nanographyte compound der skal bringe Vittoria dæk op til et nyt niveau, eller som Rudi Campagne sagde i åbnings ceremonien:
“Racing is casing. With our 40 year experience in making cotton carcasses for tubulars, our casings are the best in the world. The next challenge is in compounds.”

lion_tyres_03_big

Latexslanger uden ulemper
Fabrikken kaldet Lion Tyres (Thailand) Co. Ltd. producerer også dæk for Geax.  Den nye Nanographyte teknologi vil gøre det muligt for Vittoria at producere latex slanger som er 100 % lufttætte, og alle ved at Latex slanger anses for nogle af de bedste slanger at køre med, men hidtil har haft ulempen med ikke at kunne holde luft.  Samtidig kan vægten reduceres til 30 gram hvilket gør dem til de letteste på markedet.
Endvidere skulle det fremover blive muligt at få alle dæktyper på samme niveau som de populære tubeless dæk.

Link

CYKELPORTALEN