CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ortlieb Fork Pack Plus TEST: Ortlieb Fork Pack Plus
Ortlieb Fork Pack Plus tager det bedste fra de traditionelle cykeltasker og bikepackingtasker TEST: Ortlieb Fork Pack Plus

Med Fork Pack Plus har Ortlieb konstrueret en cykeltaske til montering på forgaflen der tager det bedste fra de traditionelle low-rider turfortasker og de nye hype bikepacking løsninger.

Ortlieb Fork Pack Plus tager det bedste fra de traditionelle cykeltasker og bikepackingtasker og forener det i deres helt egen systemløsning

Specifikationer

  • Materiale: Vandtæt Condura PS36C
  • Dimensioner:  220 x 165 x 90 mm
  • Volumen: 5,8 liter
  • Vægt: 290 gram
  • Montering: Ø30 – 42 mm
  • Tilbehør: Gaffelbeslag plus fittings
  • Farver: sort eller rød
  • Garanti: 5 år
  • Pris: set til kr. 499,- pr stk

Afprøvning
I modsætning til næsten alle andre Bikepacking tasker og beslag til montage på forgaflen, er Ortlieb Fork Pack en systemløsning, så  deres taske og beslag  kun kan benyttes sammen. Det giver en række fordele men også nogle ulemper afhængig af ens temperement.

Fork Pack Plus følger de kendte Ortlieb principper med en helt vandtæt og kraftig Condura forarbejdet taske med indvendige svejsninger. Tasken er helt symmetrisk og har reflekser for og bag. Der er et stort rum der lukkes med en rulleforsegling og kliklås.
Da tasken er mere firkantet end rund opleves de kendte komprimerings problemer med den helt tætte konstruktion knap så udtalt.  Tasken er let at komme i også når den sidder på forgaflen. Tasken rummer uden problemer en mindre sovepose, liggerunderlag, stormkøkken eller et lille bikepackingtelt.

Selve befæstningen på forgaflen kan foregår på to måder. Beslaget der er lavet i kraftig plastik har tre monteringshuller der følger standarden for triple mount. Der er intet i vejen for kun at benyttet to af hullerne, men værd opmærksom på at laste knap så meget i dem. Til forgafler uden monteringshuller medfølger et par aluminiums strips der afkortes og bukkes igennem de to gevindøjne. De strammes til så godt man kan med en tang og afklippes.  Der medfølger krympeflex til beskyttelse mod forgaflen. Det er klogt at supplere med yderligere tape for øget beskyttelse af forgaflen, ikke mindst hvis den er af kulfiber. Herefter skubbes beslaget på plads over gevindøerne og kan langsomt spændes fast. Dette fungerer godt og gør  at taskerne f.eks kan monteres på bagstræberne på bagrammen, eller en helt tredie placering.

Tasken skydes ned over de to nederste kroge og klikkes fast. Når den skal af, trykkes der på den lille pal som sidder på det øverste beslag på selve tasken.  Let, sikkert og ikke mindst hurtigt.

Taskerne har været brugt på en 6 ugers langs cykeltur gennem det sydeuropæiske (læs:  Ro på Cykel) hvor de har fungeret upåklageligt. Desuden har de været brugt til kortere ture indenlands.

Rent funktionsmæssigt fungerer Ortliebs tasker fremragende, De er lette og hurtige at bruge. Så lette at Ortlieb måske skulle overveje at overføre systemet til flere af deres mere tradititionelle cykeltasker oog herved helt slippe for den traditionelle bagagebærer.  Beslag med remme der er fremherskende på næsten alle andre Bikepacking løsninger, er tit et omstændig affære når du skal tage tasken af eller have adgang til indholdet.  Som gammel turcyklist syntes jeg Ortlieb rammer plet, da de har mange af de gode egenskaber fra lowrider fortaskerne men i en lidt mindre størrelse. De fås i to udgaver på henholdvis 4 og 5,8 liter.  Ligesom ved de øvrige Ortlieb tasker og de netop testede Restrap Pannier, savner jeg ekstra udvendige lommer eller mulighed for at kunne spænde noget ekstra fast. Så hardcore Bikepacking cyklister vil stadig nok søge alternativer hvis kravet er let adgang til de mest brugte ting uden at skulle gennemrode de store rum hver gang. De løse beslag er et godt supplement hvis man ønsker at placere taskerne andre steder end lige på forgaflen.  Ortlieb yder hele fem års garanti og reparattion på både taske og beslag. Mine tidligere erfaringer med Ortlieb´s produkter gør at det nok er de færreste der får brug for den garanti.

Konklusion
Ortlieb Fronttaske løsning er den gyldne middelvej for de cyklister der gerne vi have en lille fiks taske foran der er let at tage af og på. Ortliebs kvalitetsmæssige ry taler også for deres tasker, mens systemløsningen og manglende mulighed for at kunne spænde ekstraudstyr på, nok vil afholde visse hardcore turcyklister.  Taske og beslag virker gennemtænkt og solidt og giver flere anvendelsesmuligheder end kun lige montage på forgaflen.

Link

CYKELPORTALEN