CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Restrap Pannier Large TEST: Restrap Pannier Large
Er du til cykeltouring og har brug for et par meget rummelige store cykeltasker uden en masse dikkedarer, er Restrap Pannier Large et godt... TEST: Restrap Pannier Large

 

Engelske producenter var i mange år, både blandt de første og førende indenfor den traditionelle cykeltaske til montering på bagagebæren. Brands som Karrimor og Carradice kender alle turcyklister af lidt ældre dato.  I 1982 ændrede en tysker ved navn Hartmut Ortlieb cykeltaske verdenen med de første helt vandtætte og meget slidstærke cykeltasker og næsten alle andre fulgte efter med lignende produkter. Restrap er fra 2010 og har fået et navn specielt indenfor Bikepacking.

Restrap er en formen eksponent for den klassisk engelske cykel produktion hvor der primært produceres i England, fremfor at outsource.

Deres i hjemlandet  håndsyede tasker,  tæller næsten alle formål, lige fra dagligdags cykling til Bikepacking og Cykeltouring. herudover producerer de en række nyttige tilbehørsprodukter.

Du kan læse flere af vores test og omtaler af Restrap her.

Cykelportalen’s redaktør har haft et sæt store Restrap Pannier bagtasker med på hans 6 ugers solocykeltur i det sydeuropæiske, hvor de er blevet udsat for lidt af hvert.

Specifikationer

  • Materiale: Vegan fattigt vandtæt PU
  • Dimensioner: 430 x 400 x 200 mm
  • Volumen: 22 liter
  • Vægt: 831 gram
  • Features: Reflekser, Rullelukke med kliklås, vandtætte
  • Farver: Sort/oliven
  • Ekstraudstyr: computer indsats
  • Livsvarig garanti
  • Pris: kr. 895,- pr. stk

Restrap Pannier pakket sammen med cykel til den store testtur

Afprøvning
Restrap Pannier er et sæt store cykeltasker til montage på den bagerste bagagebærer. De fås også i en identisk  mindre udgave til placering  foran. Tasken er helt symmetrisk hvorfor det er underordnet hvilken vej de vender.  De er skråt afskåret for neden, så der er øget plads til fødderne. Der er to farver, en klassisk sort og en olivengrøn.

Restrap har en ret konservativ tilgang til cykeltasker hvor den funktionelle værdi og craftmanship er to afgørende faktorer. Alle deres tasker bærer tydeligt præg af at være lavet til at holde selv under hårdhændet brug.

I modsætning til de meget udbredte helt vandtætte cykeltasker, er Restrap i en vandtæt polyester, som er coated på indersiden.  Materialet er væsentligt mere fleksibelt og blødt, men alligevel meget slidstærkt. Restrap bruger Klikfix systemet til befæstigelse. Til almindlig brug fungerer de udmærket, men er en smule sårbare. Således benyttes der skruer med krydskræv til når de to fjederbeslag skal skydes frem og tilbage på den helt glatte aluramme ved justering af den rette afstand på bagagebæren. Uanset hvor fast du skruer dem har de en tendens til at glide på røret. Det reddes til dels af fangkrogen. Så længe der cykles ret traditionel cykeltouring på fast ret jævnt underlag er det tilstrækkeligt men offroad skal du checke dem efter hver tur. Et fif er en let afslibning med sandpapir af alurøret samt udskiftning af de sarte kærvskruer.


Ellers er det første der bemærkes, hvor lette de er. Den lave vægt er så lidt på bekostning af formfastheden.  Der er et stort rum med rullelukke som fæstnes med justerbar remme og kliklåse i hver side. Bagsiden af tasken er stiv og der er en ekstra liste i bunden, men tasken kan kun stå oprejst hvis den er fyldt tilstrækkeligt op. Restrap har klogeligt valgt at sætte krogene til bagagebæren øverst på tasken for at få et så lavt tyngdepunkt som muligt når de sidder på cyklen.  Tasken er meget rummelig og kan komprimeres via rullelukket som fæstnes i hver side med justerbare remme g kliklås. Både for og bag er der reflekser og to udskæringer til lygter.  Som langturscyklist savner jeg nogle ekstra udvendige lommer eller rum.

Konklusion
Restrap Pannier er et par klassiske store cykeltasker uden en masse features andet end det mest nødvendige. Deres primære målgruppe er turcyklisten som har brug for et par cykeltasker der kan rumme rigtigt meget. Deres lave vægt og håndværksmæssige udførsel ligger højt. Befæstigelssystemet er deres svage punkt offroad.

Link

 

CYKELPORTALEN