CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Giro Men’s Ride Shorts TEST: Giro Men’s Ride Shorts
Giro's Ride Shorts er et godt eksempel på at korte cykelbukser ikke nødvendigvis behøver at være stramtsiddende lycra... TEST: Giro Men’s Ride Shorts

Cykeltøj er andet end stramtsiddende Lycra.  Vi har kikket nærmere på Giro Ride Shorts der ifølge producenten primært er beregnet til MTB trail, men som denne test viser, har langt større anvendelsesområder for de cyklister der vil have et par korte bukser i en mere afslappet stil. Bukserne fås både til mænd og kvinder.

Cykelportalen tester afslappende cykelshorts fra Giro

Specifikationer

  • Materiale: Renew Serie — 96% Genanvendligt Nylon / 4% Elastane
  • Features: 4 vejs strækstof, vandafvisende DWR coating,
  • Størrelser: 7 forskellige fra 28 til 40
  • Farver: matSort, matBlå og matGrøn
  • Vask: maks 30 grader, kan tørretumles kold
  • Pris: set til kr. 849,-

Afprøvning
MTB sporten har altid haft en mere afslappet tøjstil end landevejssporten. En tøjstil der i højere grad appelerer til dagligs-, gravel- og turcyklister, hvor behovet for at se mere præsentabel ud og ikke mindst at kunne benytte tøjet til andet end kun at cykle i, har større betydning end tætsiddende racefit.

For et år siden lancerede Giro deres nye Ride serie hvor vi allerede har testet cykeltrøjen.  –Læs testen af Giro Ride Jersey-   Bukserne kan benyttes alene eller med et par korte cykelbukser indenunder f.eks Giro’e egne Liner Shorts.  Bukserne fås i tre meget afdæmpede farver. Stoffet er meget blødt og strækbart, men sidder alligevel tilstrækkelig tæt til at de ikke blafrer i benene  under cykling. Foran er der en gylp med en forholdvis kort lynlås. I livet er der et velcolukke kombineret med to skråstillede tryklåse. Taljen kan justeres i hver side med to velcobånd. Desuden er der to stropper i siderne og en krydsstrop bagpå til en livrem.

Foran er der to åbne og meget rummelige stiklommer, samt en lynlåslukket sidelomme i højre side nede på låret. Den er stor nok til både nøgler og en mobiltelefon. Bagpå er der en mindre stiklomme og i højre side en lomme med lynlås.

I praksis fingerer bukserne rigtigt godt. Lukket foran med de to tryklåse og velco samt de to justerbare remme i tajlen  gør at buksen under næsten alle forhold bliver oppe.  Denne tester brugte bukserne stort set hver dag på en seksuger cykeltur – Læs Ro på Cykel – både med og uden cykelbukser indenunder, og der er intet nævneværdigt slid at se på dem nu næsten 3/4 år efter. Syninger og stoffet virker subjektivt meget slidstærkt.

Bukserne er lette at tage på og af også uden over skoen, hvis man hurtigt vil være en smule mere præsentabel når der skal ind og handles eller nydes en kop kaffe på en forårscafe’.  Giro Mens Ride Shorts er et godt bud på et par korte slidstærke bukser for cyklisten til det mere casuel og afslappende cykling. Som den eneste buks på en cykel/bikepacking tur er de næsten ideelle.

Konklusion
Gore Mens Ride Shorts er en kvalitetsbuks med masser af funktionalitet og komfort til dem der fokuserer mindre på sport og mere på afslappet cykling. Buksen virker vel syet og meget slidstærk.

Link

CYKELPORTALEN