CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Giro Ride Jersey TEST: Giro Ride Jersey
Vi tester en cykeltrøje i genbrugs materialer med afslappet snit og meget høj komfort. TEST: Giro Ride Jersey

Flere og flere producenter af cykeltøj er ved at finde ud af at der findes en stor gruppe af cyklister der gerne vil have noget funktionelt og afslappet cykeltøj der kan bruges til andet end kun lige cykling, uden at skulle ligne en “look a like” cykelrytter.

Giros nye Ride-trøje ser afslappet ud, men har et skjulte talenter for hårdhændet cykelbrug

Specifikationer

  • Materiale: Genanvendligt  84% Polyester 11% Merino  5% Elastane
  • Features: Afslappet fit
  • Størrelser: S, M, L, XL, XXL
  • Farver: Sort-Grå, Sort-Blå og Sort-Grøn
  • Pris: kr. 699,-

Afprøvning
Giro Ride Jersey ligner mere en T-shirt end en cykeltrøje. Den er meget løs i snittet med en kontrastpanel på tværs af brystet. På fronten er en lille åben brystlomme der er mere dekorativ end praktisk til noget tungt eller værdifuldt. På bagsiden er der derimod tre rummelige stiklommer suppleret med en lille lynlåslomme i midten. Endvidere er der broderet et logo på den ene lomme samt reflekser i hver side.

Ride-trøjen føles på mange måder som din favorit T-shirt. Merinoens naturlige fornemmelse betyder, at den ikke fremstår som kold eller syntetisk, men samtidig er den heller ikke så ulden, at den kommer til at klø selv på rigtig varme dage. Den kan snildt benyttes både med og uden svedundertrøje. Selvom ‘Drirelease’-blandingen ikke tørrer så hurtigt som en fuldsyntetisk trøje, er den ikke langt bagefter. Det faktum, at det holder bedre på varmen, når det er våd, gør den behagelig i stedet for klam i blandet vejr hvor temperaturen måske i bjerge skifter fra meget varmt på opkørsel til køligt på nedkørsler. Dens absolutte største force er at den ikke lugter selv efter flere dage på cyklen uden vask, hvilket gør den perfekt til cykelturisten.

Det alsidige stof matches af et tilsvarende løst snit så den er let at trække over hovedet, hvilket er fint da den ikke har nogen lynlås. Det løse snit til trods er ærmer og området omkring maven alligevel rimelig tætsiddende. Den eneste potentielle fejl er, at det løse snit og strækbare stof ikke giver meget støtte til lommerne hvis du fylder meget i dem.  Giro Ride Jersey er en vellykket cykeltrøje i afslappet stil der vil kunne bruges til det meste ikke mindst af cyklen.

Konklusion
Den nye gravel trend er oplagt til Giro Ride trøjen, der spænder rigtig godt over en bred vifte af anvendelser. Stoffet føles og fungerer fantastisk, holder godt, afviser fugt og lugter ikke. Den blafrer ikke i vinden og på nedkørsler men alligevel ligner du ikke et  roadie-pølseskind, så du kan have den på overalt. Der er nok kvalitets detaljer i den til at få dig til at føle dig elegant uden også at blive alt for straffet på prisen.

Link

 

CYKELPORTALEN