CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bookman Curve Front Light 2 TEST: Bookman Curve Front Light 2
Bookman Curve er ude i en forbedret Mk 2 udgave. Vores test viser dog at forbedringer er svære at få øje på. TEST: Bookman Curve Front Light 2

Sidste år testede vi de nye Curve lygter fra svenske Bookman. Der er tale om et sæt smart designede lygter beregnet til dagligdagscykling på oplyste veje. Curve forlygten er nu på markedet i nye farver og ny indpakning kaldet Curve Front Light 2.

Specifikationer

 • 1W Cree LED
 • 3 lystyrker: Høj, lav og blink
 • Lysintensitet: 100, 30 lumen
 • Batteri 650 mAh
 • Batteritid 2,5 -35 timer
 • Batteriindikator
 • USB ministik
 • Passer til styrdiameter 22 til 32 mm
 • Farver: Sort, Grå/Gul, Grøn/Pink og Pink/Blå
 • Dimensioner: 57 x 30 x 35 mm
 • Vægt: 46 g
 • Pris: kr. 299,-

Afprøvning
Curve 2 lygten kommer i en ny genbrugsindpakning der foruden lygten  også rummer et lille mini USB kabel. Ud over nye friske farver er lygten både udseende- og betjeningsmæssig den samme som den oprindelige lygte vi tidligere har testet. Vi vil derfor i denne test koncentrere os om de to ændringer, tænd/sluk funktionen og den øgede lysstyrke.

På den oprindelige lygte, tændte den med det samme, når man trykkede på on/off knappen, hvilket betød at man let kunne tænde den utilsigtet. På Curve 2 er indført en forsinkelse på godt et sekund. Det samme gør sig gældende når man skifter lysstyrke. Lygten tænder først på max lysstyrke, herefter max blink, lav fast og lav blink. Yderligere et tryk og lygten slukker igen. Holdes knappen nede slukker den i alle modes. Når lygten slukkes viser kortvarigt batteristatus  med seks grønne blink hvis der er mere end 20 % batteri tilbage, og seks røde blink med under 20 %.

Når lygten er tændt vil indikatoren blinke med rødt hvert 10 sek når der er under 20% tilbage og 3 røde blink hvert 5 sek ved  5 % og endelig hvert 2 sek under 5%.

Lysstyrken skulle ifølge Bookmann været øget fra 80 till 100 lumen, hvilket i praksis er umuligt at se med det blotte øje.  At man samtidig har reduceret batteritiden virker lidt som en måde at forklare sig ud af den ringe batteritid den oprindelige lygte havde.  Det kniber dog stadig med at overholde de 2, 5 timer mod tidligere 3 timer. Vores måling ved stationær brug ved 17 grader gav 2 tim og 5 min på max styrke, mens den lave styrke nu ligger på 6 tim og 20 min mod de opgivne 7,5 time.

I forhold til den oprindelige lygte er det svært at få øje på nogen reelle forbedringer, ud over nye farver, og tidsforsinkelsen på on/off, men det gør under ingen omstændigheder lygten ringere og vi anser den stadig for en flot designet og brugbar lygte til dagligt brug på oplyste veje.

Konklusion
I forhold til den oprindelige Curve er tingene stort set status que bortset fra nogle nye friske farver og en forbedret tænd/sluk funktion. De 20 lumen mere i maksimum lystyrke er i vore øjne mere et salgsargument end nogen brugbar gevinst.

Relaterede tests

Link

CYKELPORTALEN