CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bookman Curve TEST: Bookman Curve
Vi kikker nærmere på den flot designede dagligdagslygte fra vores svenske broderfolk. Curve har noget af det mest homogene nærlys vi endnu har... TEST: Bookman Curve

BookmanCurve04

Svenske Bookman er kendt på sit stramme og meget minimalistiske design. Deres produkter omfatter foruden lys, en kopholder, en fiks lille rygsæk og forskellige reflekser til cyklist og cykel.  Deres produkter er minded cyklisten som har cyklen som sit daglige transportmiddel hovedsaglig i byen, og som har brug for noget forskelligt tilbehør, hvor der er lagt vægt på et typisk skandinavisk og meget stramt design i flotte farver.

BookmanCurve05

Curve er en ny lygte hvor Bookman prøver at tilgodese en noget kraftigere lystyrke i forhold til deres minimalistiske minilygter som vi havde med i den sammenlignende test af USB lygter  sidste år.

BookmanCurve02

Specifikationer

 • 3 lystyrker: Høj, lav og blink
 • Lysintensitet: 80, 40 lumen
 • Batteritid 3-35 timer
 • Batteriindikator
 • USB ministik
 • Passer til styrdiameter 22 til 32 mm
 • Farver: Hvid, sort og rød
 • Dimensioner: 57 x 30 x 35 mm
 • Vægt: 46 g
 • Pris: kr. 299,-

 

BookmanCurve01

Afprøvning
Lygten har en ret speciel udformning med sin smalle kurvede front. Montering foregår via af et kraftig og meget fleksibel indbygget gummibånd. Man åbner det ved at løfte foran med fingeren på afbryderknappen. Herefter sættes lygten på styret og låsepladen trykkes på plads igen. Når man låser pladen helt på plads tænder lampen, klar til brug. Den tænder altid i den sidst indstillede indstilling. Lystyrken ændres ved at trykke to gange hurtigt på knappen.  Forskellen mellem høj og lav styrke er ret minimal. Blinklyset er altid med den højeste lystyrke. Trykker man en gang på knappen slukker lygten igen. I bunden af lygten sidder et lille gummidæksel over mini usb stikkket. Der medfølger et lille kort ladekabel til at forbinde til USB porten på computeren. Lygten er hurtigt opladet, godt 30 min. Lygten er let at sætte på styret og den fleksible gummirem gør at den kan sidde på næsten alle styr også landevejsstyr uden på styrtape og kabler hvilket er en stor behagelighed da man så kan få lygten lidt væk fra centrum af styret hvor man ofte har sine hænder.  Lygten er helt blændfri når du kikker ned på den. Den har et fantastisk homogent nærlys. På uoplyst vej lyser den vejen fuldt op godt 3 meter frem så man kan sikkert finde hjem bare så længe man ikke cykler for stærkt.

BookmanCurve-08

Mht til batteritid kniber det lidt for Curve at leve op til deres egne opgivelser på henholdvis 3, 6 og 35 timer for maksimum lys, lav lys og blink.
Mine målinger indendørs stationært ved 16 grader viste 1,6, 4 og 25 timer. Det betyder dog knap så meget til de daglige cykelture til og fra arbejde  og den korte opladetid.  Når lygten er ved at løbe tør blinker afbryderikonet rødt. Ved opladning lyder ikonet rødt og skifter til grønt ved fuld opladning. Bookman har netop lanceret en tilsvarende baglygte som vi dog ikke har testet.  Alene det fine homegene lys og den flotte udformning placerer denne lygte blandt de bedre USB lygter på markedet.

BookmanCurve-07

Konklusion
I vrimlen af de små genopladelige dagligdagslygter til bybrug hører Curve afgjort til en af de bedre. Den har et fantastisk homogent nærlys med god spredning. Den ses tydligt af dine medtrafikanter og er let at montere. Designet er typisk skandinavisk og meget flot. Kun batteritiden er lidt under gennemsnit.

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN