CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bookman Curve Rear TEST: Bookman Curve Rear
Flot funktionel design og fremragende synlighed karakteriserer denne svenske baglygte. TEST: Bookman Curve Rear

Bookman-Curve-Rear-02

Ofte har du som cyklist mere fokus på forlygten end baglygten. Men spørger du dine medtrafikanter vil de flest sige at en god baglygte er afgørende for at du bliver set i tide. Vi har tidlige testet Bookman Curve forlygten og nu er turen så kommet til baglygten i samme design og med samme funktionalitet.  Selvom Bookman Curve sælges i Danmark overholder den ikke den danske lovgivning til punkt og prikke mht til en masimum batteritid på 5 timer på max styrke. Men det gør den tilgengæld på den laveste og stadig med en lystyrke som sætter stort set alle andre til vægs. Så må du som forbruger selv afgøre om du vil have ordentligt lys på cyklen, eller overholde en uforståelig og lovgivning.

Politier har eller ikke nogen reel mulighed for at kontrollere det krav. Direkte adspurgt skelner de mellem om du har lys på cyklen eller ej.

 

Bookman-Curve-Rear-05

 

Specifikationer

  • 5 lystyrker: Høj, lav og 3blink
  • Lysintensitet: 37 lumen
  • Batteritid 2,5 til 24 timer
  • Batteriindikator
  • USB ministik
  • Passer til ssaddelrørsdiameter fra 22 til 32 mm
  • Farver: Hvid, sort og rød
  • Dimensioner: 57 x 30 x 35 mm
  • Vægt: 46 g
  • Pris: kr. 299,-

Bookman-Curve-Rear-06

Afprøvning
Curve baglygten er udsende mæssigt fuldstændig identisk med forlygten vi tidligere har testet.  Den fungerer og monteres på samme måde hvorfor der henvises til den test. I modsætning til forlygten er den store lysdiode i midten suppleret af to mindre på hver side for at opnå tilstrækkelig lys når den ses fra siden.  Lygten har to faste lystyrker og tre blink funktioner. Lygten opfylder kun lovens krav mht til de 5 timer på den lave styrke, men stadig langt over den krævede lystyrke. På maksimum lysstyrke er lygten fænomennal god. Den lyser meget kraftigt og har en stor spedning som betyder at den kan ses på meget lang afstand omkring 700 meter. Selv i dårlig sigte er den fremragende og minder meget om tågebaglygter på en bil mht til synlighed. Selv i fuld dagslys vil den være en god sikkerhedsfaktor at have på cyklen hvis man kører meget på trafikerede veje uden cykelsti. Sådan burde alle cykelbaglygter være, flot og funktionelt design parret med fremragende lys.

Bookman-Curve-Rear-03

Konklusion
Bookman Curve Rear er en fremragende baglygte hvis lystyrke er helt usædvanlig kraftig, og gør den til en af de absolut bedste baglygter vi nogensinde har haft på testbænker her på redaktionen. Samtidig er designet lige i skabet. Får vores varmeste anbefaling.

Vurdering-5

Link

CYKELPORTALEN