CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Taipei Cycle Show – alternativerne Taipei Cycle Show – alternativerne
Taipei Cycle Show kunne vise adskellige spændende nyheder fra de lidt mindre producenter af gearkomponenter. Taipei Cycle Show – alternativerne

tch2014 02

Mens vi venter på at de helt store producenter Shimano, Campagnolo og SRAM officielt præsenterer deres nyheder for den kommende sæson, var der rigeligt at se på fra de mange mindre producenter af cykelkomponenter, der efterhånden er ved at være nogle seriøse kompetanter i den lidt mere prisrimelige klasse.

FSA-SL-K

Full Speed Ahead
På relativ få år er det lykkes FSA at blive den helst store OEM leverandør af kranksæt på racercykler og mountainbikes, hvor de erstatter de gængse Shimano og SRAM kranksæt for på den måde at kunne holde den samlede pris nede på cyklerne. FSA har indført deres topserie 4 arms kranksæt på de lidt billegere SL-K  landevejs og MTB serier. Forskellel i forhod til topserie er kransene som er mere traditionelle i opbygning i forhold til de mere profilered tænder på K-Force serien.
FullSpeedAhead     

Box Components

Box Components
viste en helt ny kommende MTB gruppe. Box Components er en amerikansk producent af udstyr til BMX cykler, men nu vil de til at bevæge sig ind på markedet for mountainbike komponenter.  Box er en del af  Accell koncernen som bl.a tæller Cannondale og GT og som gennem flere år har leveret systemkomponenter under navnet Promax, så noget tyder på at vi i fremtiden vil kunne se de nye Box Componets på samme koncerns cykelbrands.  Gearskiftet er nyskabende ved at benytte en dobbelt envejs thumbskifter til både at skifte op og ned, lidt ala det vi kender fra SRAM Double Tap teknologi til landevej.  Gruppen suppleres endvidere af hydrauliske skivebremser. Spændende at se om den slår an.
Box Components  

microShift

microShift
Vi har tidligere testet produkter fra microShift der også sælges under navnet SunRace.  microShift har opgraderet deres Centos gruppe til 11 speed og samtidig redesignet deres gear/bremse greb som vi i testene også anså for at være dem, med den svageste performance i forhold til konkurrenterne. Deres nye greb tager det bedste fra SRAM og Campagnolo.  Fra siden minder greben om SRAM double tap greb med næsten samme udformning og ergonomi. Man skifter op i gear ved at skubbe skiftepalen bag bremsegrebet indad mens skift ned i gear, der kan gøres i step helt op til tre sker ved at bruge thumbskifteren på indersiden som vi kender fra Campagnolo.
I forhold til den gamle version er denne løsning væsentlig mere elegant. For og bagskifteren er identisk med 10 speed Centos.
microShift

fatbike

Fatbikes
En god indikation af hvad vi kan forvente på de europæiske messer senere på året, er de såkaldte Fatbikes. En cykeltype der oprindelig startede som et nicheprodukt udviklet specielt til ekstremlangdistance  cykelløbene i Canada og Alaska også kaldet Icebike Challenge og Iditabike.  I forhold til tidligere år havde de tykke dæk helt klart overhalet elcyklerne indenom i antal. Ud over de store cykelfabrikker, havde alle de små OEM leverandører Fatbike rammer i programmet, men også dæk- og fjederforgafler fås nu, over stort set hele linien, i de helt brede størrelser.  Cykeltypen har på rekordtid udviklet sig til den ultimative livstils- og funbike for drenge i alle aldre, specielt i Asien og USA. Sædvanen tro er vi stadig lidt bagefter i Europa, men mon ikke det kommer nu…

Link

CYKELPORTALEN