CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

SRAM havde som forventet ikke en elektrisk landevejsgruppe i baglommen til præsentationerne på de toneangivende cykelmesser Interbike og Eurobike ,men derimod en mængde andre...

SRAM havde som forventet ikke en elektrisk landevejsgruppe i baglommen til præsentationerne på de toneangivende cykelmesser Interbike og Eurobike ,men derimod en mængde andre nyheder som bliver lanceret over de kommende måneder.   Lige til sæsonstart for de tykke dæk, har SRAM nu en helt ny serie af mountainbike hjul på   bedding under navnet Rise. Vi tolker dette som en indikation på, at vi  snart vil kunne se mountainbike hjul fra Zipp som jo ejes af SRAM og som præsenterede en række styr-, frem. og saddelpind nyheder i deres Service Course serie henvendt til motionisten.  Noget som vi vender tilbage til i en senere reportage og test.

SRAM RISE er en nye serie mountainbikehjul tiltænkt Cross Country XC ryttere. SRAM har “lånt” fra Zipp’s videnskabelige tilgang til hjuludvikling hvor man fokuserer på det som reelt har værdi på seks fundamentale områder: vægt, inerti, samspil, effektivitet, vandret og lodret stivhed.

Målet med hjulene var at finde den bedste balance mellem vægt og styrke ved at teste og optimere  fælgen, både for 26 og 29″ så den gav lavere inerti, hurtigere acceleration og forbedret effektivitet. Resultatet blev to hjul RISE 60 kulfiber hjul henvendt til konkurrance rytteren eller supermotionisten som vil have det bedste,  og RISE 40, et aluminiums hjulsæt til allround brug.  Begge hjulsæt benytter aluminiums nav.


De eksakte priser og leverings tidspunkter for Danmark ligger endnu ikke fast, men de bliver i prislaget omkring de kr. 4000,- for Rise 40 og kr. 14000,- for Rise 60.
Rise 40 kan leveres i december, mens Rise 60 endnu ikke ligger fast, men det bliver formodentlig i foråret 2012.

Link

CYKELPORTALEN