CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano løfter sædvanen tro, sløret for den kommende sæsons nyheder, i flere etaper.  Vi har tidligere omtalt bl.a den nye Alfine Di2 gruppe og...

Shimano løfter sædvanen tro, sløret for den kommende sæsons nyheder, i flere etaper.  Vi har tidligere omtalt bl.a den nye Alfine Di2 gruppe og en nye spændende rygsækserie.  Nu er tiden så kommet til downhill mountainbikegruppen Saint der er blevet opdateret og får følgeskab af en lillesøster Zee.  De øvrige nok mest betydende landevejsnyheder må I have til gode til de bliver præsenteret den 1 juni, så stay tuned…

Shimano Saint
Den nye Saint gruppe er top MTB gruppen til dem som dyrker ekstrem Mountainbike sport som DownHill, Freeriding og Extreme All Mountain. Gruppen er forbederet på områderne, stabiltet, støjsvaghed, effektivitet og ergonomi.

En af nyskabelserne er den  nye SAINT 10 speed bagskifter med en SHADOW + RD. Denne teknologi er adopteret fra Shimanos XTR bagskifter, og byder på en meget roligt og ikke mindst stabilt gearskifte under ekstreme nedkørsler i høj fart.  Bagskifteren har en kontakt på Pully buret (se til højre billede) for at aktivere en stabilisator, der modvirker de kræfter op og ned på kæden i ujævnt terræn.
Shadow + RD giver bedre kontrol, reducerer kæde drop og giver en mere stille kørsel. SHIMANO også tilføjet en kæde drop til bagskifteren for at reducere hårdtslående støj (se billedet til venstre).
For at sikre at din SAINT gruppe sæt er også klar til freeridekørsel, har SHIMANO tilføjet en tilstand konverter. Denne tilstand konverter er i monteringsposition af bagskifteren og giver dig mulighed for at skifte mellem en Downhill forhold (11-28) eller en bredere forhold for Freeride (11-32).

Det er lykkedes Shimano at reducere vægten yderligere på den i forvejen lette og meget pålidelig Saint krank ved hjælp Hollowtech II-teknologi og en lettere 4 spidermanarm. Klingerne er tilgængelige i 34T, 36T og  38T og de nye krumtappe er kompatible med forskellige varierende krankboks størrelser (68/73/83mm og pressfit BB). For at imødekomme et lettere  gearskift for bedre kontrol på de krævende downhill spor har SHIMANO skabt en længere RapidFire Plus skiftehåndtag. Den vigtigste løftestang er 6% længere og udløserarmen er 10% længere end den nuværende M810. Selve gearskiftet er også forbedret så den nødvendige kraft til at skifte gennem tandhjulene er meget lettere  og mere ensartet.  Selv i de laveste gear er kraften reduceret med 37%  sammenlignet med M810.   Skiftet har også 2-vejs release teknologi, der tillader udløserhåndtaget at blive betjent i to retninger; Multi-Slip for at skifte flere gear i ét slag og Instant frigivelse at skifte gear, så snart armen er aktiveret.”Bremserne er fantastisk! De gør præcis, hvad du ønsker, og jeg stoler på dem med mit liv. ” siger DH Pro rytteren Brendan Fairclough. Den nye SAINT giver dig uovertruffen evne til at stoppe og bremse kontrol med “Ice Tech” skivebremserne.  Høj effekt i kombination med 4-keramik stemplet og 1-finger bremsegreb gør forskellen.  Selve  bremseskiven på  203mm skiven har fået kølefinner. De skulle kunne reducere varmeafgivelsen med hele ekstra 50 grader Celsius. Resultatet er 20% bedre bremsevene end med Ice teknologier rotoren uden finne.

Til gruppen er endvidere udviklet en ny konkavt udformet flad pedal. Saint pedalen er 3 mm bredere og har en lavere profil (-8.5mm) end den foregående pedal. Pedalen har en fremragende frigang for mudder til ikke at sætte sig. Desuden er akslen forbedret for større holdbarhed end ​​sin forgænger.

Shimano Zee
Zee er The New Kid at the Block og er i princippet en nedroslet udgave af Saint gruppen med al dens funktionalitet men til en mere atraktiv pris.  Den har SHADOW RD bagskifter 10 speed og stabilitator som storebroderen. Zee bagskifteren er tilgængelig i et tæt og bredt gear spec.

For aggressiv ridning SHIMANO udviklet en holdbar, stærk men også en let krank sæt med en stål aksel og stål pedal indsats. Ved hjælp af en fast krumtaparm og hul aksel har SHIMANO fundet en perfekt balance af stivhed, styrke og roterende ydeevne. Downhill  ryttere skal have fuld tillid til udførelsen af ​​deres bremser. Det er derfor SHIMANO designet Zee med en keramisk 4 stemplet caliper hydrauliske skivebremser. Differentialstempel diametre giver ro og kontrollerbar magt og for optimal bremsekontrol grebene er udstyret med SERVO WAVE handling. Kun en lille bevægelse af  grebet er nødvendig for at bringe puderne i kontakt med rotoren, og det er nemt at dosere bremsekraften.  Zeebremser er Ice tech kompatible, så Zee rytterne kan opgradere deres bremser til optimal Ice tech bremsekraft til deres fremtidige behov.
Begge produkter forventes på markedet i juli måned. De danske priser er endnu ikke fastlagt.

Link

CYKELPORTALEN