CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano har netop afsluttet deres Europa turne hvor pressen og forhandlere fik vist cykelgigantens nyheder for den kommende sæson.  Sædvanen tro er der sat...

Shimano har netop afsluttet deres Europa turne hvor pressen og forhandlere fik vist cykelgigantens nyheder for den kommende sæson.  Sædvanen tro er der sat krav til hvornår vi kan bringe de største nyheder, så den nysgerrige læser må slå koldt vand i blodet og vente til de bliver frigivet den 19 april og 1 juni.

En af de helt store nyheder og lidt af en overraskelse er Alfine Di2, som nu  bringer Di2 teknologien ud til den urbane sportscyklist.  Shimano Alfine bygger på Shimanos indvendige gearnav med 11 gear som nu bliver elektrisk betjent.  Mange havde nok forventet at Di2 teknologien var rykket ned i 105 klassen men Shimano har altså valgt en anden strategi ved med Alfine at tilbyde elektrisk gearskift til hverdags og touringbrug.

Prototypen som blev vist var ikke helt klar, Shimano arbejder stadig på nogle detajler omkring det elektroniske display som var en plastik mock-up.  I følge Shimano er fordelene: skift af  gear bliver lettere, det giver en klar fornemmelse, og det er mere holdbart end mekanisk gearskifte. Skiftet bliver mere pålidelig og hurtigere ved blot at berøre de to skifte knapper. Det er også muligt at skifte gear under belastning mens man f.eks står op i pedalerne.
Den elektroniske kontakt på grebet SW-S705 giver nem adgang, korte strøg og en lettere skifte indsats. Ved siden af skifteren sidder displayet SC-S705  der viser i hvilken gear  du kører i og status på batteriet.
De kompakte skiftere giver et rent udseende på styret. Ved den kompakte størrelse er det muligt at gribe fat i fast i styret fast uden at udløse skiftet. Et varig fordel er, at en elektrisk kabel E-rør: EW-SD50 ikke strækker forhold til den mekaniske version. Naturligvis er kablerne vandtæt.
Ved siden af ​​den elektroniske kontakt Shimano udviklet specielt til drop bar cykler en Alfine dobbelt kontrol løftestang for integreret Di2 gearskifte og bremsning ST-S705-R og BL-S705-L.  Med denne løsning er det muligt at
at skabe en vej stil intern hub cykel med gear.  Foruden 11 speed udgaven kommer der også en 8 speed udgave med Di2 teknologi.
Alfine Di2 forventes på markedet til september måned 2012.
Vi vender tilbage med flere Shimano nyheder de kommende dage.
Link

CYKELPORTALEN