CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano har altid haft et upåklageligt ry for kvalitet på deres dyrere grupper, mens det af og til har knebet lidt med pålideligheden på...


Shimano har altid haft et upåklageligt ry for kvalitet på deres dyrere grupper, mens det af og til har knebet lidt med pålideligheden på specielt deres indvendige gearnav.

Dette forsøger japanerne nu at rette op på ved bl.a  at sponserer forskellige ekstrem cyklister.  En af dem er Vin Cox som har cyklet jorden rundt på ny rekordtid, på en cykel monteret med en mellemklasse Shimano Alfine gruppe.   Alfine er netop blevet lanceret i en ny version med et 11 gears indvendigt nav, som på fornem vis  lukker hullet mellem SRAM I-Motion 9 og Rohloff Speedhub.

29.000 km på  på 163 dage, 6 timer og 58 minutter sikrer Vin Cox en solid plads som ny Guinness World Record udøver,  for at cykle jorden rundt. Rekorden er mere end en måned hurtigere end den tidligere rekord sat af  Mark Beaumont.

Cox cyklede igennem 17 lande med start og slut i London og samlede penge ind til Geoff Thomas Foundation.  Hvis ellers alle øfterne holder skulle de give 18.000 engelsek pund – et pund for hver mil.
Turen startede i februar i – 7C, men steg snart til + 50C i Nordafrika. Også Indien, Asien, Australien, USA og Europa fik hurtigt og kort besøg af den beslutsomme cyklist.

“My route is special”, said Cox. “Not only did I plan to break the record, I wanted to have a proper adventure. I wanted to be the first record holder who’s visited Africa and South America on the journey; in fact the only continent I didn’t visit is Antarctica because it’s got no roads and is a bit cold.”

Cox var stort set tilfreds med pålideligheden af udstyret.
Jeg brugte naturligvis en hel del slanger, og 11 dæk. Jeg ødelagde den forreste skivebremse ved kollision med en kat.  Historien melder ikke noget om hvad der skete med katten, men den har jo som nekendt 9 liv. Retsen var udskiftning af bremseklodser, styrtape, eger og et gearkabel. Alle vitale dele fungerede upåklageligt”

Læs mere om Vin Cox eventyr her:

CYKELPORTALEN