CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Opdateret elektronisk geargruppe fra FSA Opdateret elektronisk geargruppe fra FSA
FSA Force WE har fået endnu et gear og er forbedret væsentligt omkring skiftefunktion og pålidelighed. Opdateret elektronisk geargruppe fra FSA

FSA (Full Speed Ahead) ligger lidt i skyggen af de tre store gear komponent udbydere når det gælder elektronisk gearskift. Det er synd og skam da de faktisk var tidligt ude og har nogle features der ikke findes på de andre.

FSA benyttede Eurobike til at præsentere nyeste udgave af deres K-Force WE 12 speed

Den nye gruppe blev vist monteret på en meget futuristisk udseende cykel. Det er næsten seks år siden at den første K-Force We gruppe blev præsenteret under stor medie bevågenhed, men siden har der været meget stille fra det italienske cykelbrand der har brugt årene på at forbedre og optimere gruppen.

Som sin forgænger er den nye gruppe også  semi-trådløs, hvor de to skiftere kommunikerer trådløst, og de to skiftere er koblet direkte til det genopladelige interne batteri. Tidligere kommunikerede de to skiftere med forskifteren, som igen sendte bagskifter kommandoer gennem batteriet til bagskifteren. FSA har opdateret kommunikationsprotokollen i den nye gruppe, så begge skiftegreb nu kommunikere direkte med begge gearskiftere, for at forbedre responstid og pålidelighed.

Ydermere har FSA bibeholdt “skiftehåndtagene til forskifteren og kablet signal til bagskifteren” som en fejlsikker redundant, hvis det nye trådløse signal skulle støde på et problemer.

Der fås tre kasette kombinationer til den nye 12 speed gruppe: 11-25, 11-28 og 11-32. Kranksættet har også tre kombinationer: 54/40, 50/34 og 46/30 hvilket gør den temmelig gravel egnet med de sidste kombinationer.

 

En smart detajle er at bremse kaliberne nu kan afmonteres ved hjælp af et hurtigbespænd, så du slipper for at skulle have hjulet af når bremseklodserne skal udskiftes.

Den komplette gruppe vejer 2.390 gram og forventes på market i løbet af foråret 2023. Priser er for nuværende ikke oplyst. Den danske cykelgrossist Konggaard er forøvrigt blevet ny dansk/norsk distributør af FSA pr. 31 marts.  Læs mere om det glidende generationskifte hos Konggaard her.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN