CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelkollektiv i Berlin Cykelkollektiv i Berlin
Cykelkollektiv tager over efter Berliner Fahrradschau med ny udstilling fra den 8 til 10 marts 2019. Cykelkollektiv i Berlin

Cykelportalen har dækket endog rigtigt mange cykelmesser gennem tiden, og hånden på hjertet, efterhånden er det mere pligt og arbejde end fornøjelse, med få undtagelser, da alle cykelmesser desværre afvikles efter den samme skabelon STORT & ENS og Sport. To cykelmesser som NAHBS og Bespoked kan knap nok fylde en hal ,men alligevel kan du som besøgende gå rundt i timevis og kikke på sjove og skæve cykler. Cykelforbrugeren skal have oplevelser, råber alle i kor, men virkeligheden er forholdene på netop dette stadig meget status que, hvis vi nu lige skal forholde os til det med de kritiske briller på.  Bortset fra de helt store toneangivende fagmesser, er de fleste publikumsmesser hvor hovedparten af udstillerne er produkter fra sidste år, som sælges på tilbud. Er det en cykelmesse, næh nærmere en cykelbazar…

Berliner Fahrradschau var en af den slags små alternative messer som skilte sig ud og som desværre ikke fik lov at overleve, som vi kunne berette tidligere. Det er der rigtig mange som har beklaget og en af  medarangørerne på den tilhørende  RadRace som var en del af messen, prøver nu at løfte arven.

Budskabet er tydeligt, “kolektif berlin” er en cykelmesse “abseits des Mainstreams” og opstået lidt i nød, da radRace var en del af messen gennem de fem år den holdt.

Forretningsfører Ingo Engelhardt forklarer: “Gennem fem år var cykeleventen Rad Race Last Man Standing“ en vigtig del af Berliner Fahrradschau. Så vi var lidt på den,  da vi pludselig stod uden rammer til eventen, da messen med kort varsel blev aflyst i december.  Lidt i chok, tog vi kontakt til alle vores kontakter og deltagere via de sociale medier og kundgjorde at vi ville prøve at stable et alternativ på benene. Heldigvis var der bred opbakning fra langt størstedelen af udstillerne som pt. tæller omkring de treds. Messen bliver arrangeret på kollektiv basis hvor udstillerne sammen deles om udgifter til leje af hallen, som allerede var på plads efter få dage.”

Motorwerk Berlin
Den nye”kolektif berlin“ eller mere internationalt Berlin Bike Fair finder sted i Motorwerk Berlin (www.motorwerk.de) som er messehal for Berlin-Weißensee området i den nordlige del af Berlin. Datoerne er fra den 8 til 10 marts 2019. Der vil være gratis messe bus mellem udstillerhallen og cykelbanen hvor selve rad Race foregår.

Udstillere
Ved redaktionens slutning havde godt 60 udstillere meldt deres ankomst på det ialt 700 m2 store udstillingsareal. Mangfoldigheden blandt udstillerne ser ud til at tage arven op efter Berliner Fahrradschau. Man anser sig helt bevist ikke som en fagmesse , men mere som et kollektiv af nye unge brands og Iværksættere på cykelscenen. Der er dog stadig både plads til store og små, hvor man betaler efter formåen. Messen starter fredag aften kl. 20 med stor åbningsfest. Lørdag er der åbent fra 10 til 18 og søndag fra 10 til 17.

Herligt initiativ, så natuligvis vil Cykelportalens udsendte være tilstede og berette fra kollektivet.

Link

CYKELPORTALEN