CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Mavic Cosmic SLR 45 Disc Mavic Cosmic SLR 45 Disc
Nyt allround kulfiber hjulsæt til landevejsraceren med forbedret Tubeless teknologi... Mavic Cosmic SLR 45 Disc

Efter et turbolent forår for Mavic, efter at de i starten af året gik i betalingsstandsning har de nu fået nye ejere. Du kan læse mere om Mavics nye ejere og  forretningsstrategi her. Det betyder at fokus igen hovedsaglig vil blive koncentreret omkring deres kerneprodukt, nemlig hjul og fælge.

Med Mavic Cosmic SLR 45 Disc lanceres det første nye produkt efter omstruktureringen. Der er tale om et allround landevejshjulsæt til Tubeless setup.  Som det er kutyme  for Mavic er de rimelig diskrete i deres design, så der skal kikkes godt efter, for at finde nyskabelserne.

Mavic siger at deres primære mål med det nye hjulsæt er at reducere vægt for bedre klateregenskaber og hurtigere acceleration, samtidige med at tubeless installation er gjort lettere.

Den levere vægt er opnået ved at bruge en lettere kulfiber laminering til fælgen i forhold til den eksisterende Cosmic Pro Carbon SL Disc, samtidige med at brugen af fælg tape ikke længere er nødvendig. På den konto er der sparet 120 gram.

Normalt er der huller i fælgen hvor egerne fæstnes. Disse skal tætnes med tape når der skal bruges slangeløse dæk. Mavic har lavet en helt lukket og tæt fælg, hvor egerne bliver skruet fast i en støbt indsats som ikke ikke sidder fast i den øvre del.  Det betyder også at stivheden er øget væsentligt på fælgen. Også fælgkonturen er blevet ændret, så det nu er lettere tage dækket af. Dækket skullet trods den lidt lavere profil stadig sidde tilstrækkeligt fast selv ved lave dæktryk

Mavic er fra 2021 fuldt ud kompatibel med den nye ETRTO standard vi tidligere har omtalt. Læs mere her. Også egerne har fået en overhaling så der nu spares det som svarer til 4 Watt ved  40km/t.

Mavic Infinity nav gør det let at skifte mellem forskellige aksel størrelser uden brug af værktøj, blot ved at bruge nogle små gummiforede adaptere.

Mavics friløbsnav bruger deres ID360 indgreb som går i indgreb ved hver 9 grad, så snart man begynder at træde i pedalerne takkket været deres dobbelte 40 tands rachet. En smart detajle er at ved at udskifte en gummidæmper kan du vælge om friløbet skal lyde højt eller lavt. Mavic er i forvejen kendt for deres meget støjsvage friløb, men med de nye Cosmic har brugeren nu to valgmuligheder.

Specifikationer

  • Fælg: 45 mm høj, 28 mm bred udvendig, 19 mm indvendig med NACA profil
  • Mavic’s Fore teknologi, betyder at toppen af fælgen er ud i et uden huller, for lavere vægt og større stivhed
  • Fuld forseglet UST (Universal System Tubeless) der ikke behøver tape som sparer 60 gram
  • Nyudformet fælgbund gør det lettere at montere forskellige dæk
  • Infinity nav platform for en stivere aksel og bedre leje pålidelighed
  • Double buttede  aero-profil eger
  • Vægt: 1,470 gram for et sæt
  • Vejl. pris: kr. 13.999,-
  • Forventes på markedet i midten af september måned (ikke bekræftet for det danske marked)

Link

 

 

CYKELPORTALEN