CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kogacenter Copenhagen Kogacenter Copenhagen
Danmark er indtil videre det eneste land hvor Koga har en konceptstore, men flere er på vej. Vi har besøgt butikken som netop har... Kogacenter Copenhagen

Koga CPH 02

Danmark er indtil videre det eneste land hvor Koga har etableret en såkaldt konceptstore, men flere er påvej. Baggrunden for etablering af Koga Center Copenhagen er lidt atypisk fra hvad vi normalt ser når de store brands starter konceptbutikker. Selve ideen opstod gennem et længere varende konstruktivt samarbejde, som startede da Jonas Larsson henvendte sig til Koga omkring etablering af en butik som udelukken handlere med produkter fra Koga. Det var ingen hemmelighed at Koga havde gennem nogen tid havde leget med tanken, men var på udkik efter en forhandler der havde den nødvendige vilje til at tage skridtet fuldt ud. Konceptet er at forhandleren selv står for etablering men støttes af Koga mht til indretning og markedsføring. Idag er det to år siden Koga Center CPH blev etableret, og det er gået over al forventning. Samtidig har det skabt en positiv interesse og forbindelser til andre forhandlere der står på spring for at gøre noget lignende. I følge Koga er der planlagt yderligere Koga butikker i Frankrig, Tyskland og Schweiz.

Koga CPH 09

 se flere billeder i galleriet

Indehaver Jonas Larsson driver foruden Koga butikken også Cykel X perten på Frederiksberg. Ud over udelukkende at handle med, og servicere alle Koga produkterne, fungerer centeret også som et udstillings vindue, hvor hele Koga’s model- og tilbehørsprogram kan ses og prøves. En af bevæggrundene til at det netop var København som blev det første sted, var ud over ovenstående, også Koga gode samarbejde med de øvrige danske forhandlere, hvor Koga’ s design- og produktfilosofi stemmer godt overens med den danske cykelsmag.

Lars Riis der er mangeårig repræsentant for Koga i Danmark, og som forøvrigt benytter Koga Center CPH som sit kontor en gang om ugen, for på den måde at have fingeren på pulsen, fortæller at målet på 50 forhandlere med et nært tilhørsforhold, næsten er nået. Vi ønsker ikke flere forhandlere, da det vil gå ud over kvaliteten og tilhørsforholdet. Koga er, og bliver aldrig noget dusinbrand.

Koga CPH 06

Kælen for detajler
Hvad adskiller en Koga cykel fra alle de andre. Ud over det elegante og stilfulde design er det er først og fremmest på køreoplevelsen en Koga vinder. En anden ting er udbredt systemintegration og en næsten hysterisk kælen for alle små detaljer. Hvor mange andre producenter f.eks sætter standard styr og frempind på deres cykler, er Koga styr og frempind bare for at nævne et eksempel, sammensat og ikke mindst testet som en samlet enhed. Pedaler er et andet område. De er ofte et overset og negliceret punkt på dagligdagscykler. Koga bruger kun pedaler med forseglede og lukkede lejer. Desuden er deres fælge dobbeltbundede for øget styrke.

Koga CPH 04

Koga Signature
Koga var blandt de første til at tilbyde kunde customization af deres cykler. På Koga Signature kan kunden lege og sammensætte sin helt egen personlige cykel, lige så længe de har lyst. Når drømmecyklen er fundet og sammensat, bliver man spurgt hele fire gange inden bordet fanger. Levering forgår gennem den lokale Koga forhandler og leveringstiden er typisk 14 dage. Læs og se mere om Koga Signature på: www.koga-signature.com

Koga CPH 10

En cykel, en operatør
Selvom Koga i direkte sammenligning ikke er nogen gigantisk cykelproducent blev der alligevel i 2013 fremstillet 50.000 almindelige cykler og 18.000 elcykler. På fabrikken i Holland bliver alle cyklerne samlet ved håndkraft. En operatør er ansvarlig for den samme cykel fra start til slut. Hver eneste cykel afsluttes med en visuel kontrol på 34 punkter. Herefter underskriver kvitterer operatøren i det lille certifikat som kunden får når de får udleveret deres cykel. Det betyder at tilhørsforholdet mellem kunde og fabrik er stort og herved giver en højere samlekvalitet.

Koga CPH 08

Fornem dansk ambassadør
I 2010 kom Nicolai Bangsgaard hjem fra en 4 år lang solotur jorden rundt. Den havde han gennemført på en egen indkøbt Koga Worldtraveller turcykel. Koga kunne vanskeligt ønske sig en bedre arvtager og ambassadør for deres cykler, efter at deres mangeårige tilhørsforhold til Tillmann Walthaler sluttede da han gik på pension. Så som tak byttede de hans gamle slidte Koga med en spritny til hans næste ekspeditioner. Idag hænger den gamle og støvede Worldtraveler naturligvis til hæder og ære i butikken på Frederiksberg. Læs anmeldelsen af Nicolai Bangsgaard SOLO her.

Koga CPH 07

Nyskabende elcykel med automatgear
Koga nyeste elcykel bygger på en kombination af Nuvinci automatiske og trinløse gearnav Harmoni og Bosch centermotor. Ved at lade elektronikken bestemme hvilket gear man skal cykle i, belastes elmotoren væsentligt mindre, hvilket igen betyder at rækkevidden udvides betragteligt på en opladning. Koga har selv konstrueret den specielle ramme som bliver produceret på fabrikken i Japan som Koga har haft et tæt samarbejde med i årevis.

Koga CPH 05

Landevejscykler
Viste du at det er Axel Rasmusen baneramme som i dag danner basis for Koga’s Kimera racercykler . Koga siger selv at denne ramme er så vridningsstabil at man uden problemer kunne fjerne skråstagene på bagrammen, uden at det ville påvirke køreoplevelsen, men her spiller design og tradition ind, så Koga har ladet dem blive siddende.

Koga’s historie
Koga blev etableret i 1974 under navnet Koga- Miyata. Idag hedder de kort og godt Koga. Deres mål har altid været at udvikle og producere cykler af høj kvalitet samt være nyskabende. Koga lægger vægt på kvalitet, stabilitet og holdbarhed. I deres in-house testlaboratorium bliver alle dele grundigt testet – både individuelt som komplette cykler. Kravene er fastlagt i de gældende internationele standarder, men i mange tilfælde skærpes kravene yderligere for at overholde Koga`s egne unikke standarder. Koga`s primære design princip er, at design skal være funktionel. De integrerer komponenter og dele, hvor det giver mening: så det samlede indtryk bliver et rent udseende, lav vægt, styling og farve alsammen matchende. Koga’s design er umiskendeligt Koga, unikt med et stref af eksklusivitet. Koga stræber efter innovation og nydesign gennem brug af top-klasse komponenter, nye materialer og optimering af eksisterende. Dette kommer tydeligt til udtryk i de adskillige designpriser de gennem tiden har modtaget, senest IF Designprisen for F3 serien og Beach Raceren.
Læs mere fra et besøg hos Koga

Koga CPH 03

Koga Center Copenhagen ligger på Frederiksberg ikke langt fra Frederiksberg Rådhus.

Kora Center CPH
Peter Bangsvej 18
2000 Frederiksberg
Åbningstider
Man-Fredag 11- 18
lørdag 9 – 14
info@kogacenter.dk
https://www.kogacenter.dk/

 

CYKELPORTALEN