CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BESØG: Koga Miyata BESØG: Koga Miyata
Hollandske Koga Miyata populært nu kaldet Koga, står i de fleste cyklisters bevisthed for pålidelighed, afdæmpede farver og en vis portion konservatisme. ... BESØG: Koga Miyata

Selvstændighed og høj kvalitet er vejen til sikker succes…

Hollandske Koga Miyata populært nu kaldet Koga, står i de fleste cyklisters bevisthed  for pålidelighed, afdæmpede farver og en vis portion konservatisme.  Men nye tider er på vej i det traditionsrige firma.

Tilbageholdenhed – er nu så meget sagt. “Koga” vil være et moderne brand, der er teknisk innovative og funktionelle, og vil i fremtiden markerer sig endnu stærkere,” forklarer Anke Landsby som er ansvarlig for markedsføring af virksomheden.
Allerede når man træder ind i hovedkvarteret i Heerenveen fornemmes den særlige Koga ånd.  På den vestlige side er opført et helt ny tilbygning som huser kvalitetssikring, og produktionen som har direkte forbindelse til den enorme lagerhal hvorfra de mange produkter distribueres til hele verden.

Få hundrede meter nede af gaden ligger Batavus fabrikken, hvor historien egentligt startede i 1974.  Salgschef Andries Gaastra – som selv er et medlem af det hollandske “cykeladel” og barnebarn af grundlæggeren af Batavus ønskede – for det første at bygge hovedsagligt racercykler.  Han søgte og fandt i det japanske selskab Miyata en partner med høj kvalitet og startede Koga Miyata naturligvis inden for synsvidde af den gamle “cykel familie”.

Som den første del af virksomhedens navn valgte han en kombination af hans og det første bogstav i hans partner. Off Gaastra “og” Kowallik “Koga”.  Idag har firmaet skiftet navn til KOGA.

I 1984 begyndte en nye æra i virksomheden, nemlig touring cykler.  Tilmann Waldthaler har gjort Koga Randonneur og den 26-tommers World Traveller kendt som cykel globetrotterenes foretrukne rejsekammerat.

Livstil med en masse af funktionalitet
Bløde tæpper og afdæmpede farver møder en når man træder ind i det 450-kvadratmeter store showroom og man er ikke et øjeblik i tvivl om hvad det handler om  “Vi tager os af hele systemet omkring cykling,” fortæller Martin som er chefudvikler. Ingen detajle er for lille og i fremtiden vil man se endnu mere systemintegration på vore cykler og henviser bl. a til Koga nye bagagebærer som er en naturlig integration af hele cyklen. Vi har nogle meget givende samarbejdspartnere bl. a lygteproducenten Busch & Müller.
Et nyt tiltag for den kommende sæsom er den nye aluminiumslegering til fremstilling af fælge kaldet 6069.  Det har samme trækstyrke som den kendte 7006 legering, men kan bygges med tyndere vægge – dette gør hjulet lettere. “Lav vægt er også os”  Vores Terra Line modeller i kulfiber sætter nye normer for lette trekking cykler.  Koga var blandt de første til at lancere  El- cykler. Også her er vi på forkant med nogle af markedets letteste modeller.

Vi er i konstant vækst
Det største marked i Holland lige nu er cykler i 1000 Euro-klassen. Det tyske marked er i vækst. Lidt sjovt er 35 procent af alle de hjul Koga bygger til udlandet – bl. a lande som  Australien og sågar Sydkorea – og kun halvdelen af eksporten går til Tyskland. Koga satser lige som Specialized på såkaldte Quality Stores som udelukkende sælger og markedsfører Koga. Alle forhanlerer har et online ordresystem og operer ikke med lager, men kunden får sin cykel i løbet af et par dage.  Vi har stor succes med vores Signature serie hvor kunden selv kan sammensætte sin cykel på nettet.

Kvalitetskontrol
Kvalitet er alfa og omega for Koga forklarer Quality Manager Catharinus Helfrich. I det nyopførte kvalitetstestcenter  arbejder en hel hær af automatiserede makiner med accelereret tests og pålideligheds målinger. Vi testet alt lige fra stivhed på rammer til vrid på hjul. Vores normer går væsentligt ud over de gængse normer og flere af testene har vi selv udviklet.

Vi går forbi adskillige klimaskabe hvor der hersker evig vinter og et par hjul er i gang med at bestå salttåge testen for at bestemme deres korrosions bestandighed. Alle komponenter fra  nye leverandører bliver bl.a undersøgt ved trykprøvning og om det materiale de er lavet i, opfylder de specifikationer. At det således, for eksempel, virkelig er 6069 aluminium.
At Koga tager kvalitet alvorligt vidner deres livtidsgaranti på deres rammer om.

Alt bliver registreret i produktionen lige fra de enkelte komponenter til hvem som har udført operationen. Kunden kan se hvilken af de 40 teknikere som har samlet hans/hendes cykel.

Koga benytter forøvrigt rigtig mange fysisk handikappede medarbejdere som har alle specielle hjælpemidler til rådighed på det godkendte handikapværksted. Et udtryk for at firmaet tager deres sociale ansvarlighed alvorligt og giver alle mulighed for at have et arbejde.

Link

CYKELPORTALEN