CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Gratis eBog om foldecyklen Gratis eBog om foldecyklen
Dr. David Hon har udgivet en 90 sider eBog som fortæller om foldecyklen, dens historie, tekniske principper og de mange forskellige fabrikater. Gratis eBog om foldecyklen

foldecykel02

Foldecyklen er en specialcykel som de senere år har fået noget af en renæsance grundet bedre konstruktionsprincipper og materialer samt naturligvis at det er en super praktisk cykeltype specielt til bymennesker og i kombination med offentlige transportmidler.

foldecykel03

Dr. David Hon er synonym med Dahon Foldecyklen, som idag er verdens største producent af foldecykler. Den lynende intelligente men også meget beskedne Dr. Hon er en af ophavsmændene til fusionsenergi der desværre har fået en mere militær betydning end til egentlig energi produktion. En af grundene til at Dr Hon startede eget firma sammen med sin bror Henry Hon.  Du kan læse hele historien om David Hon og Dahon foldecyklen da vi interviewede ham i Prag.

foldecykel01

Foldecyklen langtfra nogen ny opfindelse, og mange har stadig en misforstået opfattelse af den som en dårlig cykeltype. Derfor har David Hon samlet materiale om cyklens historie, tekniske grund- og konstruktionsprincipper samt alle de mange forskellige mærker der findes på markedet.  Det er der kommet en 89 siders gratis eBog ud af, som du kan downloade her:  free-download-folding-bicycles-a-treatise

Vi har tidligere besøgt en af de ikoniske fabrikanter den engelske Brompton og Tern Bicycles hvis grundlægger Josh Hon iøvrigt er søn af David Hon. Du finder dem under links. I vores testarkiv er der adskellige test af foldecykler.

Links

CYKELPORTALEN