CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Epic Bike Rides of the World Epic Bike Rides of the World
Savner du inspiration til dit næste cykeleventyr, er her en god bog Epic Bike Rides of the World

Vores vidunderlige klode er et slaraffenland for den eventyrlige cyklist. Men nogle gange kunne det være rart med et overblik over de mange muligheder og måske også dem som ikke lige falder en selv ind.   Lonely Planet guidebøger er kendt af de fleste som rejser.  Epic Bike Rides of the World har nogle år på bagen, men hører til blandt de bedre, hvis du vil have inspiration til dit næste eventyr på cykel og ikke forventer en grydeklar rejseguide til din drømme destination.

Den 330 sider tykke bog kommer vidt omkring med masser af flotte billeder og ind imellem også nogle destinationer man ikke lige havde forestillet sig.  Som læser skal du ikke forvente køreklare guidede ture men inspirerende beskrivelser i Short Form der forhåbentligt kan få en videre med detail planlægningen.  Det skal jo heller ikke være for nemt.

En håndfuld af de mest erfarne cykelglobetrottere deler ud af deres viden og i de enkelte destinationers faktaboks findes  links og oplysninger om andre guidebøger der går mere i detajlen.

De mere end 50 destinationer er opdelt i Easy, Harder og Epic, så der er noget for enhver cyklist med udlængsel.

Det sydlige Marocco er på mange rejsecyklisters ønskeliste, mens den nordlige del har et lidt dårlig ry for at være farlig. “Riding the Rif” er en tur fra Tanger til Saidia gennem Marokkos nordlige bjergkæde godt 600 km. En spændende tur denne skribent godt selv kunne være fristet af.

For livsnyderne er Colorado Beer Bike Tour måske noget. En rundtur med start og slut i Denver med besøg på de amerikanske bryggerier.

Sierre Nevada Traverse er en bjergrig tur gennem nationalparken i det sydlige Spanien.  Læs om en cykeleventyr i Andalucien her.

China’s Wild West er en tur fra Lijing til Chengdu. Læs rejsebeskrivelsen Made in Chine her.

Bogen med ISBN 978-1-78868-303-6 kan købes i boghandlen eller på nettet set til priser mellem kr. 168,- og kr. 249,-

Link

 

CYKELPORTALEN