CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelløb for elektriske mountainbikes Cykelløb for elektriske mountainbikes
Det måtte jo komme før eller siden. Et cykelløb for elektriske cykler. MTB festivalen i Tegernsee Tall er blandt de første med en... Cykelløb for elektriske mountainbikes

haibike emtbrace

Ligesom så mange andre havde jeg også, i starten, kun hovedrysten tilovers  for de elektriske cykler. Men kun til jeg første gang stiftede bekendskab med en af slagsen.  I bund og grund gentager historien sig jo bare. Da de første biler kom  på vejene for mere end 100 år siden, var folk skræmt fra vid og sans og alle parader var oppe for at forhindre dette “fremskridt”.

At bilens udvikling så tog overhånd er en helt anden historie som jeg ikke her vil komme ind på, men istedet henvise til min engelske kollega Carlton Reid fremragende ebook  Roads Were Not Built for Cars der udkommer næste måned og som sætter bilens historien i et noget andet perspektiv.  Vi anmelder naturligvis bogen senere.

I mine termer skal cykling først og fremmest være sjovt, uanset i hvilken form, og ikke sættes i bås efter hvad nogen syntes er rigtig og forkert. Så er du mere til sjov og ballade end sveddryppende hardcore mountainbikerace som kræver måneders intens træning og forberedelse, så afholdes denne weekend i forbindelse med MTB Festivallen i Tegernsee Tall et specielt løb udelukkende for tykke dæk med elektrisk hjælpemotor.   Løbet er på 22 km og kun  tilladt for motorer op til 250 watt.  Og tro mig du skal nok få sved på panden alligevel hvad vi tidligere på året kunne slå fast i en test af en af slagsen.

Nu er vi jo ikke verdens hurtigste folkefærd, og særlig trendy, så vi må jo nok væbne os med lidt tålmodighed før noget lignede lanceres i Daisyland. Bolden er ihvertfald herfra givet op…

Elektrisk relaterede links

 

CYKELPORTALEN