CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hase Klimax 2K løb meget fortjent med den Grønne Eurobike Award  pris.  Historien om Hase Specialräder starter i 1994 hvor den kun 17 årige...

Hase Klimax 2K løb meget fortjent med den Grønne Eurobike Award  pris.  Historien om Hase Specialräder starter i 1994 hvor den kun 17 årige Marec Hase vinder en forskningspris for unge talenter med hans trehjulede tandem.  Allerede året efter var Merac på banen igen, denne gang med en foldbar trike som gav ham en 2 plads.

Idag bor Hase Specialräder i nogle vidunderlige gamle industribygninger den tyske by Waltorp, lidt nord for Dortmund.  Her bygger 30 meget engagerede medarbejdere omkring 1500 special cykler om året.  Produkt sortimentet er ligge og tricykler.

Klimax 2K er kulminationen på en af de første cykler Hase udviklede for 15 år siden. Kettweisel  fås i mange forskellige varianter.  Klimax 2K er den ultimative trike cykel monteret med et aftagelig og sammeklappelig dækken. Cyklen hjælpes på vej af  en 180 watt elmotor om trækker på forhjulet. Cyklen trækker ved egen kraft på baghjulene via Hases eget udviklede differantiale. Det siger sig selv at en cykel som vejer næsten 30 kg naturligvis ikke er nogen racer, men så længe det går ligeud går det fint og ubesværet mens men på bakkerne specielt i sydtyskland er hæmmet af vægten og den anderledes kørestilling. Men her er det at el motoren kommer en til hjælp. Selv i den laveste mode (den har tre indstillinger) bliver man hjulpet gevaldigt og kan nu ret ubesværet klare selv de stejleste stigninger.


Som trikecyklist er det første man bemærker, landskabet man cykler igennem som nu opleves på en helt anden og mere nærværende måde.  Den lave placering og oprejse og fremadrettede kørestilling gør oplevelsen meget panorama agtig, da man ikke hele tiden skal holde øjne på styr og vej.  En trike har mange andre fordele, der gør at f.eks handikappede og mennemsker med balenceproblemer nu også kan komme ud og cykle.  To dage efter mærker man også at det er oversiden af ens benmuskler der nu bruges, men det er udelukkende tilvænning.

Indrømmet havde jeg pengene ville jeg købe denne cykel lige på stedet.  Det er længe siden jeg har kørt på en så sjov og inspirerende cykel.  Hase Klimax genopfinder så og sige begrebet “at cykle”.  Det er først og fremmest sjovt, men i tilgift får du en stor behagelighed og ikke mindst, ens aktions radius bliver væsentlig forøget.   Hase Klimax fås i forskellige udstyrsvarianter.  Testcyklen lander på næsten 42.000 kr.   Det er naturligvis rigtig mange penge, men som potential bruger skal du tage i betragtning at cyklen vil kunne bruges som dagligt transportmiddel over store afstande og hele året rundt. Og pengeglade motionister lægger jo rask væk 30 kilo kroner på bordet for et kulfiberlyn som kun skal bruges hver weekend. Desuden er der også en stor potion livsstil i dette produkt, som signalerer at du som cyklist og individ absolut ikke ønsker at være som de andre.
For de fartgalde er der planer om at bygge en model med en 500 watts el motor.  Det gør at cyklen så hurtig at den skal godkendes og registeres som andre motorkøretøjer.

Læs Walther Knudsens artikel om liggecyklens fordele og ulemper her.

Hase Cyklerne forhandles i Danmark af  Cykeloptimisten og Dansk Cyklist Forbund.

Link

CYKELPORTALEN