CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BMC nyeste flagskib hedder Team Machine SLR01 og er opbygget omkring fire nøgle teknologier.

BMC  (Bicycle Manufacturing Company) blev grundlagt i 1986 i Grenchen i Schweiz. I starten var det mountainbikes som gjorde firmaet kendt. I 2001 blev BMC overtaget af Andy Rihs og nu blev BMC for alvor kendt på landevejsområdet ikke mindst pga det profesionelle cykelhold  Phonak, hvor deres helt specielle Skeleton ramme første gang så dagens lys.

Deres nyeste flagskib hedder Team Machine SLR01 og er opbygget omkring fire nøgle teknologier.

Skeleton Koncept
Denne udformning af stellet omkring saddelpinden sikrer en bedre fordeling af de store kræfter som har indvirkning på stellet her. Opbygningen sikrer en større arealmæssig sammenføjning end et traditionelt design.

Kronrørs området er ekstra forstærket.

Core stiffness
Krankboks området er kerneområdet på en BMC ramme. Alle rør ender er fæstnet til krankboksen over hele dens areal for at sikre maksimal kraftoverførsel for hver pedalomdrejning.

System Integration
Lige som andre producenter har BMC også system integration hvor man har fokus på at alle komponenter spiller sammen. BMC går dog et skridt videre da de selv udvikler og producere de fleste dele.

Her ses det firkantede saddelrør.

TCC

Dette står for Tuned Compliance Concept (TCC). Det går ud på at optimere den overordnede kørselsoplevelse ved at benytte nøje udvalgte kombinationer af form og materialer. Nøgleområderne er forgaffel, saddelpind og bagstag. Målet er at have en vis grad af vandret eftergivlighed samtidig med høj lodret og torsional stivhed. TCC forbedrer køreoplevelsen ved samtidig at have præsis kontrol. reducering af rytter træthed og effektiv kraftoverførsel.

SLR01 rammen kommer i  størrelser fra 47 cm til 60 cm. De benytter alle sloping geometri. En 55 cm ramme vejer 882 g og forgaflen 313 g. Testcyklen vejede 6.74 kg.

Forberedt for den nye BB30 standard.

Afprøvning
Selve afprøvningen foregik i sydyskland hvor jeg havde lejlighed til at trille rundt på cyklen på små bakkedede biveje under Eurobike udstillingen en lille uges tid.
Testcyklen var monteret med den nye Shimano Dura Ace gruppe og et sæt Mavic  Ksyrium ES.  Begge komponenter vi tidligere har testet.

Optisk ligner SLR01 ikke de fleste andre kulfiberrammer. Det mest markante er de  firkantede rør og den specielle opbygning omkring bagramme og saddelpind.  Rent subjektivt er den en af de mest elegante kulfiberrammer jeg længe har set.
Ved at flytte bagstag længere ned og kombinere dem med TCC opnås en forbavsende smidighed specielt i bjergkørsel. Den større eftergivlighed i bagrammen i kombination med den stive hovedramme så og sige hjælper en op af stigningerne.

Testbike.

Lige fra første færd imponerer denne cykel.  Denne kulfiberramme har alle de ofte modstridende faktorer mange cyklister efterlyser.  Styring, komfort, stivhed, sikkerhed og lav vægt. Selve hovedrammen er ekstrem stiv og omsætter dine pedalantrit til fart stort set uden tab, sådan føles det i hvertfald.

Mærkning der er til at forstå.

Samtidig er cyklen komfortabel at køre på. Den er ekstrem sporstabil og klatrer fremragende. I mine termer er den en af de bedste kulfibercykler på markedet pt.

Læg mærke til kabelføringen og krankboks området med forskellige diametre, samt den gennemførte kabelføring.

Skeloton konceptet henviser til den specielle ulægning af rammen omkring saddelpinden.

Indrømmet jeg har aldrig været den store tilhænger af kulfiberrammer, men denne BMC ramme har bestemt ændret min opfattelse. Den cykel er bare så utrolig harmonisk at cykel på at man stort set glemmer alt om teknik.

Nyttig højdeindikation på saddelpinden.

Konklusion
Schweiz er kendt for deres præcisionsure, men kan nu også føje cykelproduktion til deres palette af kvalitetsprodukter.
BMC Team Machine SLR01 er en fremragende cykel, og viser med tydelighed hvilket potentiale kulfiber har som materiale, hvis det udnyttes rigtigt. SLR01 er en sand køremaskine både for den professionelle cykelrytter men sandelig også for den ambitiøse og kompromisløse motionist. Schweizisk kvalitet har desværre sin pris.

BMC skal fremover distribueres til de danske forhandlere via hollandske Veltec Sport.

Pris.
Med Campagnolo Super Record 11 kr. 63.749,-
Med Shimano DuraAce 7900  kr . 48.749,-
Løs ramme kr. 26.242,-

Vi giver BMC SLR01 for ydelse og for pris.

TCC her på de tynde og “svejende” bagstag.

De tre steder hvor TCC virker. Forgaflen, bagstaget og saddelpinden.

CYKELPORTALEN